Aprila in maja bodo koncertirali v slovenskih mestih. Foto: RTV SLO
Aprila in maja bodo koncertirali v slovenskih mestih. Foto: RTV SLO

Prevod se glasi: Pridi, da ti striček nekaj da.

In striček bo zares nekaj dal. Na vsakem koncertu bo prvih 500 obiskovalcev prejelo darilo, to je dvojni album Hodi da ti čiko nešto da. Prva zgoščenka nosi naslov Se kličem Mujo, drugi pa Se kličem Suljo. Poleg novih pesmi so na vsaki plošči tudi ogromno fotografij, videospotov, tekstov, biografija skupine in njenih članov, dnevnik Maje M., navsezadnje pa je v ovitku tudi knjižica z besedili, slovarček manj znanih slengovskih besed, fotografije … Na slovenski izdaji dvojnega albuma Hodi da ti Čiko nešto da je 18 novih pesmi.

Tokrat se na njihovem albumu kot gosta med drugimi pojavita tudi Arsen Dedić in Nenad Veličković, bosensko-hercegovski književnik, ki je napisal besedilo za pesem Nema više. To je bil tudi prvi singel in videospot s tega albuma, ki mu je pozneje sledil še Dobro dvorište. Avtor besedila in glasbe za Dobro dvorište je Sejo Sexon, režijo videospota pa so ponovno zaupali Tomislavu Fiketu, ki se je že v preteklosti izkazal kot režiser spotov Zabranjenog pušenja za pesmi Možeš imat' moje tijelo, Mile Hašišar, Pubertet, Fildžan viška, Pos'o kuća, birtija, Pupoljak in Počasna salva. Pred kratkim so fantje posneli že tretji videospot, tokrat gre za singel ˝Džana˝. Videospot je montaža posnetkov iz koncerta, ki se je zgodil 29. novembra 2007 v beograjskem SKC-ju in ga je veliko medijev označilo za antologijskega.

Skupina Zabranjeno pušenje bo v času od 29. marca do 16. maja nastopila v Škofji Loki, Portorožu, Krškem, Ravnah na Koroškem, Kranju, Mariboru, Metliki, Postojni, Kočevju, Ljubljani in Tolminu.