Organizatorji menijo, da niso dobili dovolj sredstev zaradi oteženih gospodarskih razmer. Foto: riversplash.si
Organizatorji menijo, da niso dobili dovolj sredstev zaradi oteženih gospodarskih razmer. Foto: riversplash.si

Na uradni spletni strani so zapisali, da je bila odpoved sicer zadnji ukrep, vendar boljši, kot če bi Riversplash izvedli polovičarsko. Težave so imeli sicer že večkrat, tako s financami kot tudi z najemanjem zemljišč v Tolminu, saj so morali leta 2006 festival prirediti na Koroškem ob Ivarčkem jezeru.

Nastop na festivalu so sicer že pred časom potrdile nekatere domače in tuje skupine, med drugim Everton Blender, Africa Unite, Mr. Vegas, Twinnkle Brothers, Red Five Point Star, Fantan Mojah ... Morda jih bodo ljubitelji te glasbe lahko na poslušali prihodnje poletje, saj se organizatorji že pripravljajo na Riversplash 2011.

Ob Soči letos prvič Pokovka
Na idiličnem prizorišču, kjer trenutno poteka Metalcamp, tako sledi le še Poletna Splash Pokovka, festival elektronske glasbe, ki bo letos prvič potekal ob sotočju Soče in Tolminke.

Glasbeni festival bo konec tedna, od 17. do 18. julija. Postregli bodo s kreativnimi delavnicami, športom, zabavo, nedeljskim piknikom in seveda z elektronsko glasbo domačih in tujih didžejov, med katerimi bodo tudi Veztax, Psiho, Alex Long, Aleksij, New Wave Syria, Gramophonedzie, Zero, Alex Long & Benjamin Begovic in več.