Danes ima West lastno glasbeno založbo GOOD Music, pod katere okriljem delujejo tudi John Legend, Common in Kid Cudi. Foto: EPA
Danes ima West lastno glasbeno založbo GOOD Music, pod katere okriljem delujejo tudi John Legend, Common in Kid Cudi. Foto: EPA

Raper je zelo napredoval, njegova glasba je vedno boljša. V primerjavi s ploščo 33-letnika se vse drugo zdi medlo in dolgočasno, piše revija.

Drugi najboljši album je po mnenju kritikov Brothers dua The Black Keys. Na tretje mesto pa je revija postavila Eltona Johna in Leona Russlla s ploščo The Union, ki je rezultat skoraj pozabljenega prijateljstva med dvema glasbenima velikanoma.

Rock skupini Arcade Fire s ploščo The Suburbs so kritiki dosodili četrto mesto, peti najboljši album pa je izdal Jamey Johnson, to je The Guitar Song. Druga velika imena so se uvrstila nižje: Eminem s ploščo Recovery na 9. mesto, Taylor Swift s Speak Now na 13. mesto, Kid Rock z Born Free na 16. mesto in Neil Young z Le Noise na 20. mesto.

Vse, česar se dotakne Kanye, se spremeni v zlato
Kanye Omari West (1977) je zaslovel že kot producent pod okriljem založbe Roc-A-Fella, predvsem z delom pri priznanem albumu Jay-Z-ja The Blueprint, ustvaril pa je tudi uspešnice za glasbenike, kot so Alicia Keys, Ludacris in Janet Jackson.

Svoj prvenec The College Dropout je izdal leta 2004, leto pozneje je sledil album Late Registration, leta 2007 pa Graduation. Po četrtem 808s & Heartbreak (2008) je prišel še peti My Beautiful Dark Twisted Fantasy, ki je izšel letos. Doslej je dobil številne nagrade, med drugim 12 grammyjev, in dosegel velike prodajne uspehe.

Z albuma My Beautiful Dark Twisted Fantasy so doslej prišli trije singli: Power, Monster in Runaway. Plošča je kritike navdušila zaradi raznolikega glasbenega sloga, razkošne produkcije in dodelanih Westovih besedil.