Jagger je ostro zanikal govorice, da sta se z L'Wren razšla. Foto: Reuters
Jagger je ostro zanikal govorice, da sta se z L'Wren razšla. Foto: Reuters

Spomnimo, priznano ameriško modno oblikovalko so v ponedeljek našli mrtvo v njenem newyorškem stanovanju. Njena smrt je pretresla modni svet, predvsem pa pevca Rolling Stonesov Micka Jaggerja, ki je bil z L'Wren v zvezi 13 let.

Britanski rokerji so zaradi tragične novice odpovedali avstralski in novozelandski del turneje 14 On Fire, kar pomeni, da se na odru ne bodo pojavili vsaj do začetka aprila. Zadnji koncert bi morali imeti 5. aprila v Aucklandu. "Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts in Ronnie Wood se želimo zahvaliti oboževalcem za podporo v teh težkih časih. Upamo, da razumete razlog za odpoved. Želimo si, da bi odpovedane koncerte lahko izvedli pozneje," so zapisali na svoji spletni strani.

Skupaj sta bila 13 let
Jagger, ki je bil z 49-letno Američanko v zvezi od leta 2001, je na svoji strani napisal, da sta z L'Wren "skupaj preživela mnogo čudovitih let". Svojo ljubezen je opisal kot "osebo z močnim vplivom" ter dejal, da "so mnogi občudovali njeno nadarjenost". "Nikoli je ne bom pozabil."

Med največjimi občudovalci Scottove so bile supermanekenka Naomi Campbell, urednica revije Vogue Anna Wintour in pevka Madonna. Wintourjeva jo je opisala kot "popolno perfekcionistko, ki je bila vedno neverjetno dobrodušna, prijetna in zabavna". Odzvala se je tudi avstralska igralka Nicole Kidman, ki je bila dobra L'Wrenina prijateljica. Dejala je, da ima strto srce in da je popolnoma v šoku, za oblikovalko pa žaluje tudi Bianca Jagger, ena Jaggerjevih nekdanjih žena.

Stonesi naj bi se junija preselili v Evropo, kjer imajo napovedane nastope na Nizozemskem, v Nemčiji, Italiji in Belgiji.