Na Nizozemskem snemajo naslednika prvenca Seven Days. Foto: KURZ ROCK VIBE/Luka Kaše
Na Nizozemskem snemajo naslednika prvenca Seven Days. Foto: KURZ ROCK VIBE/Luka Kaše

V tem času se je skupina utrdila kot eksploziven rockovski kvartet v zasedbi Kevin Koradin (vokal, kitara), Matej Batelič (baskitara), Peter Kokotec (kitara) in Gregor Jakac (bobni). Tide se od konca junija znova mudijo na Nizozemskem, kjer se je vse tudi začelo. V Markant Recording Studios, natančneje v studiu 3 v mestecu Heeze v bližini Amsterdama, delajo z ekipo, s katero so posneli tudi prvenec Seven Days.

Prvenec Seven Days
Tide so se kot rokovski meteor pojavili na slovenski sceni leta 2005. V dveh letih so nase močno opozorili. S prvenca Seven Days, ki je izšel pri založbi CPZ Records, so predstavili single oz. videospote za skladbe Release My Gun, Evolution in Brain Damage, obenem pa so glasen in melodičen rock nadgradili tudi na koncertnih odrih. Omeniti velja veliko festivalskih in klubskih nastopov. Poleg dvoranske koncertne turneje s Siddharto pa jim bo bržkone najbolj ostal v spominu nastop na festivalu Exit, krajša turneja po Srbiji in nastop pred legendami heavy metala Iron Maiden v Ljubljani na Centralnem stadionu za Bežigradom.

Znova v studiih Markant Recording
V nizozemskih studiih Markant Recording se v teh dneh poleg naše skupine mudijo tudi Lenny Kuhr, Stevie Ann, legenda rhythm & bluesa Manfred Mann in še veliko drugih uspešnih glasbenikov. Tide album snujejo z dvema odličnima producentoma. Peter Peer Rave je med drugim delal produkcijo za Henryja Rollinsa, Junkie XL, Urban Dance Squad in še nekatere druge, Matthijs van der Speck, ki predstavlja novi val tehnikov iz Beneluksa, pa se lahko pohvali s sodelovanjem z Lauryn Hill, s kitaristom Lennyja Kravitza Craigom Rossom in mnogimi drugimi.

Skupina Tide napoveduje sodoben, aktualen in prodoren rokovski izdelek, s katerim se nameravajo še bolj intenzivno podati na tuje trge. Posneli bodo 11 novih pesmi, prve skladbe pa bomo lahko slišali jeseni.