Foto: EPA
Foto: EPA

Hollywood Reporter je pred kratkim navajal glasbenikove besede: "Tega še nisem popolnoma sprejel, a začenjam." S portalom se je pogovarjal po premieri filma In Restless Dreams: The Music of Paul Simon na filmskem festivalu v Torontu. "Vsak dan igram kitaro. To je inštrument, ki mi omogoča ustvarjalno izražanje," je povedal. "Ampak h kitari se zatekam tudi, ko potrebujem tolažbo. Zato je to zame zelo pomembna stvar."

Dodal je: "Veste, nekaj se zgodi, ko postanete neke vrste invalid, kar spremeni vaše zavedanje ali vaš odnos do življenja." Simon, ki je zaslovel kot polovica folk rockdueta iz šestdesetih let prejšnjega stoletja Simon & Garfunkel s pesmimi, kot sta Mrs. Robinson in Sound of Silence, je to poletje izdal svoj 15. samostojni album Seven Psalms.

Še vedno bo skušal peti

Legendarni glasbenik je tudi priznal, da je igranje novih pesmi v živo v njegovem trenutnem stanju prav poseben izziv. "Po navadi grem z albumom, ki ga končam, na turnejo in takrat imam priložnost, da resnično raziščem skladbo," je dejal in dodal, da bo v kratkem poskusil sodelovati z dvema kitaristoma, da vidi, ali bo lahko zapel svoje skladbe. "Nisem prepričan, kako lahko združim svoj glas s kitarami," je še povedal.

V filmu In Restless Dreams: The Music of Paul Simon pevec pojasnjuje, kako je "padel v depresijo" zaradi izgube sluha, poroča BBC. Dokumentarec z oskarjem nagrajenega režiserja Alexa Gibneyja je navdušujoče globok potop v kariero zvezdnika, od njegovega partnerstva s prijateljem iz otroštva Artom Garfunklom in njegovega raziskovanja svetovne glasbe na uspešnem samostojnem albumu Graceland, vse do njegovih nedavnih težav s sluhom.