Že res, da je breme slave včasih težko, a uspeh je Calebu Followillu prinesel tudi znanstvo, nato pa ljubezen in poroko z angelčkom perila Victoria's Secret Lily Aldridge. Foto: EPA
Že res, da je breme slave včasih težko, a uspeh je Calebu Followillu prinesel tudi znanstvo, nato pa ljubezen in poroko z angelčkom perila Victoria's Secret Lily Aldridge. Foto: EPA

Vest o odpovedi turneje je prišla tri dni po tem, ko je pevec in vodja zasedbe Caleb Followill sredi koncerta v Dallasu v zvezni državi Teksas odšel z odra. Takrat je dejal, da ne more več peti zaradi "vročinske izčrpanosti in dehidracije".

Večje težave od dehidracije
A njegov brat, basist Jared Followill, je na Twitterju zapisal, da skupina trpi za "notranjimi boleznimi in težavami", ki presegajo dehidracijo. "Ne morem lagati. V naši skupini imamo večje težave kot tiste, ki nastanejo, če ne piješ dovolj Gatoradea."

Bobnar Nathan Followill, brat Caleba in Jareda in prav tako član ene najpriljubljenejših rockskupin zadnjih let, pa je tvital: "Ne preveč dobro jutro zame danes. Osramočen in v zadregi zaradi sinočnje polomije." V ponedeljek je nato prišla še uradna odpoved ameriške turneje zasedbe, ki ima oporišče v Nashvillu. V izjavi za javnost so zapisali, da so člani skupine "potrti, a da bi dali svojim oboževalcem nastope, ki si jih zaslužijo, si morajo vzeti ta odmor".

Na oder naj bi se vrnili 28. septembra v Vancouvru v Kanadi, odpovedanih koncertov pa ne bodo nadomestili. Caleb Followill je na Twitterju po tem oznanilu zapisal, da se "vsem resničnim fanom zahvaljuje za razumevanje in podporo v teh težkih časih".

Od vernih fantov z Juga do rockzvezdnikov
Kings of Leon, vsi člani zasedbe so med sabo v sorodu, kitarist Matthew Followill je bratranec treh bratov Followill, izvirajo iz podeželskega Tennesseeja, v zadnjih letih pa so uživali velikanski uspeh po vsem svetu. Izdali so pet studijskih albumov, prelomnica in komercialni uspeh na domačih tleh (na Otoku so doživeli velik uspeh že s predhodnikom Because of the Times) sta prišla s četrtim Only by the Night, ki je dosegel platinasto naklado.V začetku so igrali nekakšno mešanico južnjaškega rocka in bluesa, do danes pa so se razvili v poprockovsko zasedbo, ki polni stadione. A uspeh ima očitno svojo ceno.

Letos je na filmskem festivalu Tribeca doživel premiero dokumentarec o skupini Talihina Sky (film je dobil naslov po eni njihovih zgodnejših pesmi). Kritiki so mu bili v večini naklonjeni, številni gledalci pa so opazili, da se mladeniči, ki so v nekaj letih postali eni najbolj oboževanih rockzvezdnikov na svetu, precej težko spopadajo z bremenom slave, ki se nikakor ne sklada z njihovo konservativno vzgojo (bratje Followill so odraščali v močno verni družini pastorja Binkoštne cerkve) na podeželskem ameriškem Jugu.