The Verve se vračajo še uspešnejši. Foto:
The Verve se vračajo še uspešnejši. Foto:

Angleški glasbeniki so v svoji karieri do zdaj izdali tri albume; prvega 'A Storm in Heaven' leta 1993, drugega, naslovljenega 'A Northern Soul', v letu 1995 in album 'Urban Hymns' leta 1997 - ta jim je prinesel svetovno slavo.

Tudi na njihovem najnovejšem izdelku, albumu 'Forth', drža skupine ostaja spontanost ter življenje tukaj in zdaj, najavna skladba 'Love is Noise' pa se bo kmalu pridružila njihovim brezčasnim uspešnicam, kot so 'Bitter Sweet Symphony', 'The Drugs Don't Work', 'Sonnet' in 'Lucky Man'.

Prihajajo "stari The Verve"
Po dolgem premoru so The Verve občinstvo začeli pridobivati z dvema jam sessionoma - 'The Thaw Session' in 'Sit And Wonder'. Po izjemno pozitivnih odzivih so se zaprli v studio, kjer so ustvarili in izpilili 12 skladb. Zadnji album presega pričakovanja najbolj zapriseženih privržencev, saj predstavlja tisto, čemur radi rečejo 'stari Verve' - kozmični jami, ki so se že pojavili na prejšnjih albumih.

Tisti, ki skupino pozorno spremljajo, pravijo, da so člani kvarteta precej drugačni kot v devetdesetih. So očitno manj naklonjeni doživljanju divjih dogodivščin, čeprav ostajajo nemirne duše, predane ustvarjanju glasbe. Najavno skladbo albuma 'Forth', divjo, progresivno 'Love is Noise' že lahko slišite na slovenskih radijskih postajah.