Pesem Hard to love bo vključena na novem albumu ne pomeni pa, da bo novi album cel v takem stilu, je povedal Koradin. Foto: foto TIDE
Pesem Hard to love bo vključena na novem albumu ne pomeni pa, da bo novi album cel v takem stilu, je povedal Koradin. Foto: foto TIDE
TIDE
Videospot za pesem Hard to Love so posneli v vrocih poletnih dneh, v samem centru prestolnice. Foto: foto TIDE

Videospot za istoimensko skladbo so posneli v sodelovanju z režiserko Tino Istenič, nastal je kot nostalgija na osemdeseta leta, saj so člani skupine želeli nekaj drugačnega, rahel odmik od videoprodukcije. Zgodba namiguje tudi na virtualno ljubezen, ki je dandanes, ko se čedalje več ljudi spoznava na spletu, zelo aktualna tema.

"To je danes precej pogost pojav, ko živimo v dobi interneta in se ljudje pogosto virtualno spoznavajo oziroma spoznavamo. Posledično so odnosi velikokrat zelo površinski, saj je tudi količina ljudi, ki jih spoznaš, neprimerljivo večja v primerjavi s časi, ko smo se ljudje spoznavali ob vikendih v kaki diskoteki, baru ..." je za MMC povedal Kevin Koradin, pevec, kitarist, avtor in vodja skupine.

Sam po izkušnjah sodi, da zveza, ki temelji le na telesni privlačnosti, ne more obstajati, in dodaja: "Je pa včasih v taki situaciji težko prepričati tudi partnerja o nasprotnem, še posebej zaradi pomanjkanja zasebnosti glede na razne spletne strani, kot je Facebook, kjer je celemu svetu omogočeno, da spremlja naše življenje in to, kar počnemo."

Na vprašanje, kako da so se odločili posneti skladbo tudi v italijanščini, pa je Kevin odgovoril: "Italijanščina je pri nas doma, tako kot slovenščina, materni jezik, saj ima moja družina italijanske korenine in veliko mojih sorodnikov govori samo italijansko. Zaradi tega, ker sem s tem jezikom odraščal, sem si želel že dlje časa tudi posneti skladbo v italijanščini, in glede na rezultat mislim, da bom to storil še kdaj. Veliko ljudem je bila po prvih odzivih ta verzija še bolj všeč od angleške."

Skladba Hard to Love napoveduje njihov naslednji album, ki ga lahko pričakujemo v naslednjem letu. Pevec pravi, da je večina idej je že posnetih, vendar pa predvideva, da bodo vse pesmi končane do poletja. Do takrat pa bodo Tide koncentrirali po Sloveniji in promovirali nove pesmi. Prvi koncert bo že v petek 25. novembra v ljubljanskem klubu Orto.

Njihov zadnji album Regeneration je bolj oseben, melodičen, zrel in čustven album ter tudi zrelejši, sodobnejši, drznejši, so zapisali na svoji uradni spletni strani. Nova pesem pa naj bi napovedovala nadaljevanje in razvoj tega sloga glasbe.

"Album Regeneration, če ga vzamemo kot celoto, je še vedno po zvoku pretežno kitarski. Bistvena razlika v primerjavi z našimi prejšnjimi albumi je, da je veliko bolj melodičen, ima bolj dodelane aranžmaje in kitare niso toliko distorzirane. To, da včasih poslušalcu občutek, da prevladujejo klaviature, vendar niti približno ni tako. Hard to love bo vsekakor vključen na novem albumu ne pomeni pa, da bo novi album cel v takem stilu," je povedal Koradin.