Nina je na srbskem izboru prepričljivo zmagala - prejela je 14.900 glasov. Foto: YouTube
Nina je na srbskem izboru prepričljivo zmagala - prejela je 14.900 glasov. Foto: YouTube
Marija Šerifović
Večer Pesma za Evrovizijo je s skladbo odprla Marija Šerifović, ki je s priljubljeno Molitvo Srbiji prinesla zmago na Evroviziji. Na vprašanje, ali bi se znova prijavila na tekmovanje, je Šerifovićeva odgovorila, da rade volje, a le, "ko se bomo odločili vrniti na evropski vrh". Foto: EPA

"Nisem pričakovala zmage. Pesem sem odpela po svojih najboljših močeh," je vidno ganjena srbskim medijem dejala Nina le nekaj trenutkov po zmagi. Študentka farmacije, ki - kot pravi sama - za glasbo živi in ki poje v skupini Legal Sex Departement, je s svojim petjem prepričala avtorico zmagovalne skladbe Kristino Kovač (Nina je Kovačevi "padla v oči" na YouTubu).

Na srbskem izboru "Pesma za Evrovizijo" sta se za vozovnico v Düsseldorf poleg Nine potegovali še Aleksandra Kovač, najboljša glasbenica v kategoriji MTV Adria, in skupina Breeze.

Vesela skladba Radojičićeve je s 14.900 glasovi prepričljivo premagala drugi dve tekmovalni skladbi: drugo mesto je s 5.994 glasovi zasedla Aleksandre Kovač z balado Idemo dalje, najmanj glasov pa je prejela pop-rockovska skladba v slogu 70. Ring, Ring, Ring, ki jo je zapela skupina Breeze (prejeli so 4.094 glasov).

Večer je bila sicer v znamenju družine Kovač - avtorji vseh treh tekmovalnih skladb so člani glasbene družine: zmagovalno pesem Čaroban je, kot rečeno, napisala Kristina Kovač, drugouvrščeno skladbo je zapela njena sestra Aleksandra, napisala pa jo je njuna pokojna mama Spomenka, avtor tretjeuvrščene skladbe pa je oče Kornelije.

V spodnjih videih lahko prisluhnete vsem trem tekmovalnim skladbam, presodite pa lahko tudi, ali se bo Nina tako kot predhodni srbski evrovizijski predstavniki (Marija Šerifović, Željko Joksimović, Jelena Tomašević in lanskoletni zmagovalec Milan Stanković) uspela prebiti v finale Evrovizije in se po vzoru predhodnikov povzpeti na najvišja mesta.