"S svojim kristalno čistim glasom je Zara Larsson doživela meteorski vzpon." Foto: AP

Zaradi pandemije covida 19 podelitve nagrad bambi, ki jih podeljujejo že od leta 1948, ni bilo zadnja tri leta. 75. obletnico podeljevanja bodo letos praznovali z gala prireditvijo v Bavaria Film Studios blizu bavarske prestolnice München.

Bambija, eno najpomembnejših medijskih in televizijskih nagrad v Nemčiji, bo prejela tudi švedska pevka Zara Larsson. Slavila je namreč v kategoriji mednarodna glasba, ki ga podeljujejo za izjemne dosežke na mednarodnem glasbenem področju. Žirija je v utemeljitvi zapisala, da ne navdušuje "samo s svojim edinstvenim talentom in nezamenljivim, močnim glasom, temveč tudi z jasnim stališčem do pomembnih družbenih vprašanj in razprav".

"S svojim kristalno čistim glasom je Zara Larsson doživela meteorski vzpon in je pri rosnih 25 letih že svetovno znana superzvezdnica," je zapisalo nemško medijsko podjetje Hubert Burda Media, ki naj bi glasbenico označili za "izjemno umetnico".

Poleg Larsson so znani že nekateri drugi letošnji prejemniki – danski igralec Mads Mikkelsen bo prejel bambija v kategoriji mednarodni igralec, nemškemu glasbeniku Petru Maffayu bodo podelil naziv "legenda" za njegovo življenjsko delo.