Siddharta je v eni uri odigrala vseh 11 najnovejših skladb, za stare hite pa tokrat ni bilo prostora. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Siddharta je v eni uri odigrala vseh 11 najnovejših skladb, za stare hite pa tokrat ni bilo prostora. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Siddharta predstavila nove pesmi

21. november je namreč tudi datum izida plošče po imenu Saga, zato so se fantje odločili, da "splavitev" pospremijo z živim nastopom, na katerem so zaigrali vseh 11 skladb.

Koncert, ki je bil predviden za 21. uro, se je nič kaj zvezdniško začel s polurno zamudo, zato je bilo med čakanjem sicer razprodane Katedrale Kina Šiške slišati tudi nekaj neučakanih žvižgov. No, vse je bilo pozabljeno, ko so Tomi, Primož, Jani, Tomaž in Boštjan le stopili na oder in pozdravili svoje najbolj zveste oboževalce, med katerimi so bile tako vriskajoče najstnice kot tudi nekoliko bolj zreli poslušalci.

Koncert, ki je bil predviden kot promocija novega albuma, je ponudil točno to - enourno predstavitev vseh 11 pesmi, Siddharti pa je treba priznati, da so prav vse skladbe odigrali z maksimalno energijo. Frontman Tomi je kljub temu nekoliko potarnal, da njihovi glasovi niso najboljši, a to se je zgodilo iz "upravičenih razlogov" - v sredo so namreč glasno navijali za uvrstitev slovenske nogometne reprezentance na svetovno prvenstvo, "kar se res ne zgodi vsak dan".

Prvinski, a prepoznavni
Člani skupine so sicer pred izdajo albuma v svojih intervjujih ponavljali, da gre pri Sagi za album, pri katerem še nikoli niso bili tako iskreni, odkriti, instinktivni in brez nadzora. Svoj prepoznavni slog s čistim "rock n' rollom" jim je vseeno uspelo ohraniti, a kot je dejal Marko Turk - Tučo, kitarist dolenjskih Dan D, "so fantje bolj zreli in delajo bolj zrelo glasbo". Poleg Tuča smo na koncertu opazili še tri druge člane skupine, ki jo mediji v zadnjem času tako pogosto postavljajo ob bok Siddharti, številni (ne)poznavalci pa jo na slovensko lestvico popularnosti uvrščajo pred Siddharto.

Poleg Dan D-jevcev smo med občinstvom našli še nekaj drugih znanih obrazov, od televizijskega voditelja Petra Polesa, radijca Jureta Longyko, glasbenika Miha Guština -Guštija, novinarja Alija Žerdina, šefinjo državnega protokola Ksenijo Benedetti, še največ pozornosti (če hočete pogledov) pa sta vzbujali Nina Osenar in Lara Love, ki sicer nista bili v koncerti dvorani, ampak sta se bolj ali manj zadrževali v predverju.

Drugi promocijski koncert bo v Mariboru
Če so tokrat na vrsto prišli Ljubljančani, pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji Siddharte iz bolj vzhodnega dela Slovenije. 11. decembra namreč pripravljajo koncert tudi v Mariboru, natančneje v dvorani Tabor.

Siddharta predstavila nove pesmi