Pevka je predstavila tretjo samostojno ploščo ob svojem 23. rojstnem dnevu. Foto: MMC RTV SLO
Pevka je predstavila tretjo samostojno ploščo ob svojem 23. rojstnem dnevu. Foto: MMC RTV SLO
Nina Pušlar
Nekaj svojih novih skladb je zapela tudi pred predstavniki sedme sile. Foto: MMC RTV SLO
Jan Plestenjak in Nina Pušlar
Nini je med drugim ob izdaji albuma in rojstnem dnevu čestital tudi Jan Plestenjak. Foto: MMC RTV SLO

"Ampak me prijatelji opominjajo z SMS-i, kar je zelo lepo, in lahko rečem, da je to najlepše darilo do zdaj," je nadaljevala mlada pevka, ki je prav danes dopolnila 23 let. Svoj osebni praznik je proslavila na prav poseben način: v eni izmed slovenskih veleblagovnic je svojim prijateljem in sedmi sili predstavila svoj nov glasbeni izdelek.

Njena tretja samostojna plošča nosi naslov Med vrsticami. Pod istoimensko skladbo pa se je Nina podpisala tudi kot soavtorica glasbe. "Skupaj smo naredili komad Med vrsticami in to je bil tudi eden izmed razlogov, zakaj je to nastala naslovna pesem albuma," je priznala pevka.

Avtorstvo pa je tisto, kar Nini predstavlja velik izziv v prihodnosti: "V bistvu je to eden najlepših trenutkov, ko lahko napišeš svoje besedilo ali pa ko lahko narediš svojo melodijo, ko lahko nekaj dodaš v svoje skladbe. Želim si oziroma je to moj namen delati na tem čim bolj, da bi lahko nekoč - čez nekaj let - naredila svojo avtorsko ploščo," je priznala pevka.

Tandem Pušlar-Štibernik nadaljuje zgodbo
Tudi tokrat je veliko vlogo pri ustvarjanju albuma odigral Martin Štibernik, avtor, s katerim Nina sodeluje že od njenih začetkov. "Izbor materiala je bil drugačen. Same skladbe so se zbirale bolj načrtno, kakor pri ostalih dveh albumih, da smo zbrali material, ki bo lahko zaživel na koncertnih odrih. To je bila glavna prioriteta. Kar se ostalega tiče: Nina obvlada svoj posel. Morali smo narediti stopničko višje, da se tudi njej odpre nek nov poligon, na katerega stopa," je dejal Štibernik za MMC.

Kot je pojasnila Nina, so v samem začetku štartali z naborom 17 skladb. "Od tega smo izbrali 12 novih plus dve dodatni. Bilo lepo bi z letošnje Eme smo naredili v malce drugačni preobleki in pa še duet z Janom Plestenjakom," je pojasnila pevka.

Skupaj s prvima dvema albumoma ima zdaj Nina 36 lastnih skladb, ki bodo krasili njen koncertni repertoar, ampak bo, kot je dodala sama, še vedno zapela kakšno izmed priredb, ki je njej pri srcu. S samimi koncerti pa bo pevka in njena skupina nadaljevala "na polno" decembra.

Nina se je tako pridružila številnim domačim glasbenikom, ki so se odločili, da prav v tem času - pred prazniki - izdajo svoj nov album. Pa je bilo to načrtno? "To se je zgodilo čisto spontano. Album je bil končan v tem obdobju. Tudi sama sem naznanila, da bo album končan enkrat v tem času. Potem pa sem si izbrala ta datum: 25. oktober, ki je bil deadline za vse in morali smo se res potruditi, da je bil album končan do takrat," je razložila pevka in dodala: "To ni nobeno načrtovanje, da bi rekla, da moramo jeseni izdati. Prejšnji je bil izdan v aprilu, tako da bo naslednji morda pozimi."

Na predstavitvi plošče so se pevki pridružili njeni najbližji prijatelji in nepogrešljivi člani njene ekipe. Med zbranimi pa so bili tudi pevci Jan Plestenjak, Alenka Godec, Jože Potrebuješ, glasbeni novinar in urednik Dragan Bulič ter drugi.

Kaj sta o Nini za MMC povedala Jan Plestenjak in Alenka Godec, si lahko preberete spodaj.


Jan Plestenjak o Nini:
Jaz sem rekel za mojo zadnjo turnejo. Ko je prvič prišla v moj bend, sem ji rekel, da ji bom povedal, kdaj ni več dobro, da pri meni poje spremljevalne vokale. Zdaj v zadnjih dveh letih, ko sem imel jaz turnejo, je ona res naredila toliko v svoji karieri, sem jaz za novo turnejo rekel: "Zdaj je čas, da si ti solo, ker ti je lepo uspelo." In ona dela solokoncerte in je super. Mislim, da je ta koncertni koncept pravi za dolgo progo. Je pa težje seveda po tej poti iti. Je pa zato uspeh dolgotrajnejši. Mislim tudi, da ji bodo te izkušnje, ki si jih je nabrala v teh dveh letih koncertiranja z meno, zelo koristile.

Ona ima takšen koncerten pristop, ker ne igra na imidž. Nekako ne skuša na prvo žogo plasirati stvari. Ni edina. Nekako smo zaslepljeni z maso pevk, ki želijo vse na prvo žogo in na šok. Ona igra svojo igro, ki se mi zdi prava. Ona je v prvi vrsti pevka. Jaz bi bil zelo vesel, če bi se začela tudi avtorsko čim bolj angažirati. Mislim, da bi bil to tisti korak, ki bi jo res naredil zelo drugačno od ostalih.

Alenka Godec o Nini:
Prvič, to, kar Nina zdaj dela, se zelo čuti, da ji je pisano na kožo. To je izhodiščna točka za vse. Poleg tega ima za seboj bend, kar se mi zdi najpomembnejše, zaradi česar tudi mi to delamo: na tak način tudi ohranjamo stik s publiko - na živih nastopih, koncertih, kjer vidiš, kako publika nate reagira. To, kar je ona dosegla pri 23 letih, ko sem jaz komaj začela - ona pa ima za sabo že tri plošče in odlično kariero -, je velik uspeh.
To je oseba, ki je zelo prisrčna, zelo simpatična. Enostavno človek, ki ga moraš imeti rad. Predvsem pa me vedno znova preseneča njena toplina. In mislim, da te topline ni izgubila na odru in to je kot magnet za publiko. To jaz rada vidim na odru. Vsa čast ji. Pri 23 letih se mi zdi, da je že ogromno dosegla. Glede na karakter, kakršen je - to se meni zdi zelo pomembno v tem svetu - mislim, da jo čaka zelo lepa glasbena pot. Vse čestitke.


Več fotoutrinkov iz predstavitve tretje plošče si lahko ogledate spodaj.