Viktorji bodo 19. marca dobili nove lastnike. Foto: MMC RTV SLO
Viktorji bodo 19. marca dobili nove lastnike. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Hribar
Izmed obrazov s Kolodvorske so za najbolj priljubljeno TV-osebnost nominirani Mario Galunič, Boštjan Romih in Sašo Hribar. Njegova oddaja Hri-bar se je z novim letom sicer umaknila z zaslonov, a Sašo že pripravlja nekaj novega ... Foto: BoBo

Vsakoletna prireditev, nad katero bdi revija Stop, bo potekala 19. marca, po nekaj letih premora pa se znova vrača na zaslone Televizije Slovenija.

Tradicionalno podelijo dve vrsti zlatih kipcev - strokovne, za katere je odločitev v rokah 44-članske Akadamije Viktor, in viktorje popularnosti, za katere prek glasovnic v revijah in SMS-sporočil glasuje ljudstvo.

Ker je končan prvi krog glasovanja za te druge, torej viktorje popularnosti, so se iz množice predlogov "izkristalizirali" finalisti v posameznih kategorijah. Do prvega marca bo potekal še drugi krog, ki bo tudi dal končnega zmagovalca.

Namesto lokalne TV glas za spletno stran
Letošnja novost je viktor za najbolj priljubljeno spletno stran, ki ni nujno novičarska, ampak je lahko tudi blog ali stran z videozapisi. In med pet najbolj mikavnih, zanimivih, zaupanja vrednih, obiskanih - priljubljenih, pač - se je uvrstila tudi naša spletna stran www.rtvslo.si. Oddajte glas zanjo in pomagajte, da bo premagala tekmece - 24ur.com, irena.blog.siol.net, izklop.com in zurnal24.si. Ta kategorija je sicer zamenjala kategorijo najbolj priljubljene lokalne oziroma kabelske televizije.

Sicer pa je med drugimi nominiranci kaj malo novih obrazov ali imen, kar pomeni, da so uveljavljeni voditelji oziroma mediji ubranili položaje, ki jih že dolgo zasedajo, mladim pa preboj še ni uspel.

Finalisti za viktorja popularnosti so:
TV-osebnost:
Mario Galunič, Sašo Hribar, Peter Poles, Boštjan Romih in Matjaž Tanko
TV-oddaja: 24ur, Hri-bar, Pogledi Slovenije, Slovenija ima talent in Spet doma
Radijska osebnost: Denis Avdić, Birko, Andrej Karoli, Matej Praprotnik in Jure Sešek
Radijska postaja: Radio 1, Radio Antena, Radio Center, Radio City in Val 202
Glasbeni izvajalec: Vlado Kreslin, Jan Plestenjak, Tabu, Marko Vozelj in Tanja Žagar
Spletna stran: 24ur.com, irena.blog.siol.net, izklop.com, rtvslo.si in zurnal24.si