Ogled vseh dogodkov z izjemo nekaterih predstav bo brezplačen. V primeru slabega vremena bodo predstave in projekcije odpovedane. Foto: BoBo
Ogled vseh dogodkov z izjemo nekaterih predstav bo brezplačen. V primeru slabega vremena bodo predstave in projekcije odpovedane. Foto: BoBo

Letošnji Kamfest bo največji do zdaj, je dejal predstavnik festivala Juš Milčinski. Organizatorji iz Kulturnega društva Priden možic ob lepem vremenu pričakujejo več kot 30.000 obiskovalcev.

"Imamo poseben program na gradu Zaprice, ki v bistvu vsebuje bolj resno glasbo, džez, in mogoče kakšne bolj nenavadne glasbene izraze. Na Elektrininem odru v Katzenbergu bo malo več gledališča in kina kot v preteklih letih, še vedno pa je naš glavni oder na Malem gradu, kjer bodo koncerti velikih slovenskih in tujih zvezd," je pojasnil Milčinski.

Na glavnem odru bodo med drugim nastopili Rambo Amadeus, Demolition group, Lačni Franz, Noctiferia in TBF. Med nastopajočimi na gradu Zaprice pa bodo Ajda Stina Turek Trio, Aleš Hadalin in Petra Trobec ter Tjaša Fabjančič trio.

Poleg dogajanja na glavnih prizoriščih bo festival, ki bo trajal do 16. avgusta, vključeval tudi dogodke na drugih prizoriščih. Na Trgu talcev med drugim pripravljajo Festival piva in okusov Kamnika. "Tako kot lani je to dvodnevni festival, kjer se bodo predstavili slovenski pivovarji s svojimi izdelki. Precej jih je kamniških, bodo pa iz vse Slovenije," je povedal Milčinski. Poleg piva bodo obiskovalci lahko okušali jedi iz projekta Okusi Kamnika, namenjenega predstavitvi tipičnih kamniških jedi.

Med nastopajočimi je največ lokalnih društev in glasbenih skupin. "Med drugim imamo recimo Park mladih, kjer sodeluje praktično vsa kamniška mladina s svojim programom, cel kup športnih društev, ki se bodo predstavila v okviru festivala," je še dejal Milčinski.