Na Mestnem trgu je bilo mogoče slišati tudi Rudolfa Gasa, ki je nastopil skupaj z Big Bandom Orkestra Slovenske vojske. Foto: MMC RTV
Na Mestnem trgu je bilo mogoče slišati tudi Rudolfa Gasa, ki je nastopil skupaj z Big Bandom Orkestra Slovenske vojske. Foto: MMC RTV
Ljubljana v znamenju folk in džez glasbe

Prireditev poteka v okviru festivala Poletje v Stari Ljubljani, ki popestri dogajanje v mestu s številnimi koncerti klasične glasbe v slikovitem okolju starega mestnega jedra.

Petkov večer so v glasbenem smislu popestrili Cherie Lucas iz Avstralije, Katrinas, Rudolf in Gas & Big Band Orkester Slovenske vojske, ki so s popom, rockom in etnoglasbo zasedli Mestni trg. Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji džeza, saj je na Gornjem trgu nastopil priznani velenjski basist Robert Jukič, na Dvornem trgu pa so s svojo "glasbo sveta" nastopili tudi O-CROI.

Lepo število obiskovalcev se je med sprehodom po starih ulicah ustavilo tudi na glavni tržnici, ki je bila poleg glasbe tudi v znamenju plesa. V ritmu džez- in latinoglasbe so se izmenjavali plesalci svinga in salse.

Pečena koruza na vsakem koraku
Poleg glasbene ponudbe, ki so jo dopolnjevali tudi ulični glasbeniki, je bilo dobro poskrbljeno tudi za žejo in lakoto. Toliko stojnic s pečeno ali kuhano koruzo, kot jih je bilo letos, jih zagotovo še ni bilo nikoli prej in vabljivi vonji med starimi ulicami so nekaj povsem običajnega.

Kar nekaj pozornosti je pritegnilo tudi temnolaso dekle na križišču med Tromostovjem in Mačkovo ulico, ki je povsem golo poziralo slikarskim navdušencem, ki so jo pod mentorstvom priznanega slovenskega slikarja Zmaga Modica poskušali čim bolje narisati na svoja platna.

Festival, ki se je začel že v mesecu juniju, bo 29. avgusta z Nočjo v Stari Ljubljani za leto dni zaprl svoja vrata.

Ljubljana v znamenju folk in džez glasbe