Stalnica na koncertih skupine Leeloojamais je raper Spinz (levo), k njim pa se je vrnila prva pevka Lara Love, sicer tudi uspešna soloizvajalka. Foto: MMC RTV SLO
Stalnica na koncertih skupine Leeloojamais je raper Spinz (levo), k njim pa se je vrnila prva pevka Lara Love, sicer tudi uspešna soloizvajalka. Foto: MMC RTV SLO
Nina Osenar
Nina Osenar, sicer spremljevalka bobnarja Leeloojamais Iva, pripravlja v sodelovanju s skupino svoj prvi album. Foto: MMC RTV SLO

V Leeloojamais smo skoraj vsi poklicni glasbeniki, zato vsak izmed nas počne v glasbi še kaj drugega. Je pa to naš bend, ki je naše gnezdo in ima vedno prioriteto pred vsem drugim.

Brežiški poprockerji - večina zasedbe se poklicno ukvarja z glasbo - so si letos že drugič prislužili nominacijo za evropsko nagrado MTV-ja za najboljšega izvajalca, a jim je že drugič ušla iz rok, so pa s tem dobili potrditev, da delajo v pravi smeri. V kratkem se obeta prihod njihovega novega singla S.O.S. na radijske postaje, naslednje leto pa bo izšel tudi album Nine Osenar, pri katerem sodelujejo. V intervjuju za MMC Leeloojamais razkrivajo ozadje vrnitve prve pevke Lare Love in kakšni so njihovi načrti za (bližnjo) prihodnost.

Letos ste bili že drugič nominirani za evropsko MTV-nagrado za najboljšega izvajalca v regiji pod okriljem MTV Adria. Prvič (leta 2005, op. a.) vas je "premagala" Siddharta, letos pa Laka iz Bosne. Ste zaradi "poraza" kaj razočarani, ste si obetali vabilo v Liverpool (v tem angleškem mestu bo letošnja podelitev nagrad, op. a.)?
Veseli smo vsake nominacije, saj je to tudi neka vrsta potrditve, da delaš v pravi smeri. Poleg tega je MTV Adria televizija, ki kulturno združuje narode, ki jih je politika razdelila. Seveda bi bili veseli, če bi nagrado dobili, ampak upajmo, da letos ni zadnja podelitev.

Zadnje mesece z vami spet nastopa prva pevka Lara Love. Zakaj se je Christine, ki je pred časom zamenjala Laro, poslovila?
S Christine smo prišli do točke, ko skupaj ni šlo več naprej. Smo pa ostali v dobrih odnosih in trenutno pripravlja svojo soloploščo. Mi ji želimo vso srečo.

Bo Lara Love vzporedno nadaljevala tudi s solokariero?
Bo. V Leeloojamais smo skoraj vsi poklicni glasbeniki, zato vsak izmed nas počne v glasbi še kaj drugega. Je pa to naš bend, ki je naše gnezdo in ima vedno prioriteto pred vsem drugim.

Znano je, da ste sodelovali pri nekaj pesmih Nine Osenar, spomladi pa so se pojavile govorice, da ji pomagate tudi pri njenem debitantskem albumu, ki naj bi izšel oktobra letos, torej te dni. Kaj se dogaja na tem področju?
Tako je, v okviru našega pruducentskega teama Club & Vehicle Productions pripravljamo tudi nekaj pesmi za Ninin album, ki bo izšel v naslednjem letu, kmalu pa izide njen novi singl Heartbeat.

Boste še naprej nastopali z ameriškim producentom in raperjem Spinzem? Kako je do sodelovanja sploh prišlo?
Spinz nas je poiskal, ker je potreboval glasbenike za svoje nastope. Nekako pa se je tudi odlično ujel z nekaterimi našimi skladbami in bo ostal z nami kot gost na koncertih, Ivo, Lovro in jaz pa igramo na njegovih nastopih in na njegovi prihajajoči plošči.

Kakšni so vaši načrti za bližnjo prihodnost? Boste intenzivneje nastopali ali že ustvarjate nove pesmi?
Oboje. Trenutno v studiu končujemo nov singl S.O.S., ki bo v kratkem prišel na radijske postaje. Veselimo se tudi snemanja novega albuma, ki bo najbolj "live" album do zdaj. Ob tem bomo poskušali čim več nastopati. Datume koncertov sproti objavljamo na naši spletni strani.

Alenka Klun
alenka.klun@rtvslo.si

V Leeloojamais smo skoraj vsi poklicni glasbeniki, zato vsak izmed nas počne v glasbi še kaj drugega. Je pa to naš bend, ki je naše gnezdo in ima vedno prioriteto pred vsem drugim.