Med najbolj zvenečimi imeni, ki so nastopila v Cvetličarni, so bili ameriški rockerji Eagles of Death Metal. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Med najbolj zvenečimi imeni, ki so nastopila v Cvetličarni, so bili ameriški rockerji Eagles of Death Metal. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

K odprtju naj bi najbolj pripomogli zvesti oboževalci, pravi novi najemnik Marko Vraz. V spodnjem intervjuju lahko izveste, kaj novega pripravljajo.

Kako to, da se Cvetličarna znova odpira?
Mi smo najemniki, lahko bi rekli tudi novi najemniki kot neposredni podpisnik pogodbe, čeprav Cvetličarno dobro poznamo in smo jo tako rekoč na vsej njeni poti soustvarjali. Ljubljana potrebuje takšen klub. O tem so nas prepričali številni odzivi ljubiteljev kluba, tako glasbenikov kot zvestih obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Prejšnji najemnik Marko Knez je v MMC-jevem intervju septembra povedal, da s poslovanjem ni bil zadovoljen. Mislite, da bo zdaj drugače?
Klub je izrazito ljubiteljska dejavnost. Ljudje pridejo v klub, ker jim je prijetno in želijo nekaj doživeti. Dober program, razumeti obiskovalce, njihove želje in potrebe ter hkrati obdržati rdečo nit svojih programskih značilnosti, je zmagovalna formula. Mi smo že v preteklosti zagnali nekaj priljubljenih projektov. Začeli smo graditi ljubitelje kluba prek članstva in to pot bomo nadaljevali ter jo še obogatili. Sicer obnavljamo tudi dvorano, na primer kadilnico in sanitarije, to so zelo pomembne podrobnosti za obiskovalce. O parkirišču pred Cvetličarno, ki je postalo že znani nacionalni park tisočerih jezer, pa težko kaj rečem, čakamo tudi mi.

Veliko dela je z urejanjem varnosti. Je zdaj za vse poskrbljeno?
To je najpomembneje. Nekaj specifičnosti velja za področje varnosti v svetu zabave in pri tem ni učbenika. Za to so potrebne izkušnje in nenehna pozornost. Posebnost Cvetličarne je ravno v tem, da varnost ni zagotovljena le z varnostno službo, temveč temelji na celotni filozofiji delovanja vseh mojih zaposlenih, ki so izurjeni in izkušeni v okolju nočnega življenja ter festivalov.

Lahko pričakujemo kakšne novosti? Bo Cvetličarna še naprej ostala znana po koncertih?
Vsekakor. Cvetličarna je zelo primeren klub za koncerte in živo glasbo. Zasnovali bomo serijo koncertov velikih glasbenih imen. Za zdaj že napovedani koncerti so: Rok Golob in Soul Activation, Magnifico, Zabranjeno pušenje … Uvajamo tudi posebne koncerte z legendarnimi glasbeniki, najavljeni pa bodo le v okviru ljubiteljske strani Cvetličarne na spletnem omrežju Facebook. Ob koncih tedna bomo nadaljevali klubsko dogajanje z elektronsko in tudi drugo glasbo.

Kdo bo nastopal na odprtju?
Na otvoritvenem večeru 20. novembra bodo nastopili didžeji "Generation X" z glasbo iz 90. let in dodatni šovprogrami. Vstop bo kot po navadi ob petkih do polnoči prost.

Vaš konkurent je zdaj tudi novoodprti Kino Šiška. V čem se boste od njih najbolj razlikovali?
Jaz ne bi tako gledal na to. Ljubljana resnično potrebuje več dobrih klubov s kakovostnim programom. Ljudje jih potrebujejo. In to ne samo Ljubljančani. Cvetličarna je prepoznaven klub jugovzhodnega Balkana tako med obiskovalci, ki so že davno presegli meje slovenske prestolnice, kot med glasbeniki, ki se vedno znova radi vračajo. Naj čim več ljudi prihaja v Ljubljano zaradi naših koncertov, pa bo vsem bolje, saj se to odraža v blagajni vsega mesta.