Na oder Schengenfesta se vrača Siddharta, ki je tam prvič nastopila leta 2009. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na oder Schengenfesta se vrača Siddharta, ki je tam prvič nastopila leta 2009. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dan D
Tako kot leta 2009 prihajajo na Schengenfest znova tudi Dan D. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Big Foot Mama
Vračajo pa se še eni stari znanci festivala - Big Foot Mama, ki je tam zadnjič nastopila leta 2010. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Jasa ob reki Kolpi, le streljaj stran od meje s Hrvaško, bo letos zabave željne gostila med 3. in 5. avgustom. Prvič bodo na enem odru nastopile tri največje in najbolj priljubljene slovenske skupine: Siddharta, Dan D in Big Foot Mama. Poleg domačih pa organizatorji napovedujejo tudi goste iz tujine.

Za zdaj so uradno izdali le, da zveneča imena iz tujine letos prihajajo iz Anglije, ZDA, Avstrije in Finske, igrali pa so na največjih festivalih, kot sta na primer Glastonbury in Rock Am Ring. Potrjene so govorice, da na festival ob reki Kolpi prihajajo britanski indierockerji Kaiser Chiefs, ki so si svetovno prepoznavnost pridobili predvsem na račun uspešnice Ruby. Avstrijske barve pa bodo zastopali Parov Stelar. Omenjajo se tudi ameriški Fun Lovin' Criminals. Toda uradne potrditve za njih zdaj še ni.

Pestro tudi na elektronski "oazi"
Kot je postal že običaj Schengenfesta, na odru ne bodo manjkali niti predstavniki republik nekdanje Jugoslavije. Med njimi bodo zagotovo hrvaški veterani Parni Valjak in srbska Riblja Čorba. Organizatorji pa napovedujejo tudi večji elektronski oder, kjer bodo nastopili najvidnejši didžeji ta hip.