Nina Đurđević (v sredini) je krono predala Sari Savnik (desno). Foto: Organizator
Nina Đurđević (v sredini) je krono predala Sari Savnik (desno). Foto: Organizator
Slovenska predstavnica Nina Đurđević je na svetovnem izboru izpadla že v prvem krogu. Foto: Reuters

Plavolasa Nina Đurđević, ki je pred kratkim dvignila prah z afero o "skrivnostni" izobrazbi, se je zaradi kršenja določil pogodbe mis Universe in zaradi neizvrševanja obveznosti in dolžnosti nosilke naziva mis Universe morala odpovedati kroni. Dogovor o odstopu z organizatorji tekmovanja je dosežen, Ninine naloge pa je že prevzela Sara Savnik iz Ajdovščine.

Iz Nininih v Sarine roke ne grejo le krona, naziv in lenta, temveč tudi nagrada, ki jo je Nina prejela z zmago na lepotnem izboru - gre za štipendijo 20.000 evrov za 4-letni študij na zagrebški fakulteti za ekonomijo in menedžment (ZŠEM).

Nina je pred dnevi na svetovnem izboru v Moskvi izpadla že po prvem krogu, naziv najlepše v vesolju pa je osvojila Gabriela Isler iz Venezuele.

Afera jo je stala krone
Plavolaska je prostovoljno predala krono, z obtožbami pa se očitno ni mogla več spopadati.

Spomnimo, še pred njenim odhodom na svetovni izbor v Moskvo so se po spletnih forumih razširile govorice, da je lepa svetlolaska lagala o svoji izobrazbi. Nina je namreč že ob predstavitvi zatrjevala, da je študentka 4. letnika Medicinske fakultete v Mariboru, pozneje pa je v MMC-jevem klepetu dejala, da ta letnik opravlja v Berlinu.

Pozneje so se po spletnih forumih in v komentarjih pod spletnimi članki o njej razširile trditve, da nič od tega ne drži in da je nihče izmed njenih 80 kolegov na mariborski medicinski fakulteti ne pozna. Še več: pojavile so se celo trditve, da Nina ni dokončala niti Prve gimnazije v Mariboru.

Na MMC-ju smo preverili, koliko resnice je v teh govoricah. Na Medicinski fakulteti v Mariboru so v odgovoru na naše vprašanje kratko in jedrnato zapisali: "Navedenega imena študentke ni v naših evidencah." Poleg tega pa omenjena fakulteta po podatkih, ki so dostopni na spletu, nima sklenjenega sporazuma za izmenjavo študentov z medicinsko fakulteto v Berlinu.

Tudi z berlinske univerze Charite, ki naj bi jo Nina obiskovala, smo dobili odgovor, da ni vpisana na njihovo fakulteto.

Nina je afero takrat pokomentirala z besedami: "Ne razumem Slovencev, ki namesto, da mi dajo podporo in podporo svoji državi v svetu, raje brskajo po moji preteklosti, si izmišljujejo zgodbe in mi želijo škodovati iz ne vem katerega razloga."

Na odziv stare in nove mis Universe še čakamo.