Nina, Mario in Boris bodo skrbeli za sproščeno in zabavno vzdušje ob sobotnih večerih. Foto: Žiga Culiberg
Nina, Mario in Boris bodo skrbeli za sproščeno in zabavno vzdušje ob sobotnih večerih. Foto: Žiga Culiberg
Moja Slovenija je nizozemska licenčna oddaja z izvirnim naslovom I love my country. Foto: MMC RTV SLO

Vsako soboto od 10. marca naprej boste namreč ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija lahko spremljali novo oddajo, kviz z znanimi Slovenci, Moja Slovenija. Ob voditelju Mariu Galuniču bosta za zabavni del oddaje skrbela kapetana dveh ekip znanih Slovencev, Boris Kobal in Nina Valič.

Izjemno vzdušje in veliko nostalgije
Moja Slovenija je nizozemska licenčna oddaja z izvirnim naslovom I love my country. Oddaja je zelo priljubljena v Evropi in po svetu, v vsaki državi pa se oddaja in igre posebej prilagajajo. Vsak teden se bosta v studiu oddaje Moja Slovenija v šestih igrah in eni finalni pomerili ekipi znanih Slovencev, v vsaki ekipi pa bodo trije tekmovalci.

Vse novosti, povezane z oddajo Moja Slovenija, lahko spremljate tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. V pripravi je tudi posebna spletna stran.

Oddaja zagotavlja izjemno vzdušje in veliko nostalgije, poudarjeno je ekipno sodelovanje, prepleteno s skupno zabavo, sprostitvijo in dobronamernim tekmovanjem dveh strani studia. Moja Slovenija bo tako vsako soboto zvečer zagotovila energično zabavo, kjer je v glavni vlogi Slovenija, njeni izjemni ljudje, zgodovina filma in televizije, humor, športni dosežki, nepozabna glasba, lepote narave, navade in običaji.

Nov izziv za vse
Kapetanka Nina ob svoji novi vlogi dodaja: "Slovenijo imam rada. Je čudovita dežela in jo rada raziskujem. Ker sem radovedne sorte, me zanima prav vse, kar pa sploh ne pomeni, da si vse tudi zapomnim. Sodelovanje v novi oddaji me veseli tudi zato, ker rada tekmujem. Mislim, da sem ob Mariu in Borisu na varnem in mi bosta kot prekaljena TV-mačka v veliko pomoč. Vsaj na začetku, potem ju ne bom več potrebovala, ker bom šla na zmago."

Boris se sodelovanja z Mariem veseli in dodaja: "Delati z njim je enostavno fajn. Zato sem bil vesel tega povabila. Sodeloval bom pri popolnoma novem projektu, ki je nov za vse, tudi za Maria. In novi izzivi so me vedno stimulirali. Ali gremo naprej ali pademo. Verjamem, da gremo naprej."

Nina je igralka v ljubljanski Drami. Trenutno blesti v vlogi Nežke v komediji Nežka se moži. Pa tudi televizija ji ni tuja, saj pogosto sinhronizira junake risank, igrala je v nadaljevanki Hotel poldruga zvezdica, zdaj pa prihaja v studio kot kapetanka ene od dveh ekip oddaje Moja Slovenija. To pomeni, da zna imeti glavno besedo in držati družbo pokonci. Nina je polna življenja in energije, kdor jo pozna, občuduje njeno simpatičnost in duhovitost. Vse to bo gotovo prinesla s seboj v oddajo, kjer bo na preizkušnji njena igrivost in želja zmagati v najbolj zabavnem kvizu ta hip. Foto: Žiga Culiberg
Boris je prekaljen televizijski maček, saj je že ničkolikokrat dokazal svoj izjemni talent. Režiser, igralec, komik, dramatik, vse to je on. Z legendarnim TV Poprom je postal stalnica televizijskega razvedrila in gledalcem se je v dobrih 20-ih letih prikupil z mnogimi komičnimi liki (nazadnje je bil odlični profesor v oddaji Spet doma) in upodobitvami. Rad ima oder, kamere ga ljubijo. Brez dvoma z njim ni nikoli dolgčas: lucidni odgovori, ostro razmišljanje in izjemen občutek za humor zagotavljajo, da bo njegova družba v oddaji Moja Slovenija dragocena in nepozabna. Foto: Žiga Culiberg
Z Nino in Borisom v soboto zvečer nikoli ne bo dolgčas. Foto: Žiga Culiberg