Glasbe in blata tudi letos na festivalu Rock Otočec ne bo manjkalo. Foto: MMC RTV SLO
Glasbe in blata tudi letos na festivalu Rock Otočec ne bo manjkalo. Foto: MMC RTV SLO
Guano Apes
Prvo ime festivala - Guano Apes na čelu s karizmatično pevko Sandro Nasić bodo nastopili že v petek. Foto: EPA

Že ta petek bodo ob 16. uri varnostniki dvignili zapornice ob idilični jaso ob reki Krki, kjer bo tako kot pretekla leta (z izjemo festivalov, ki so potekali na letališču Prečna) potekal najstarejši glasbeni festival pri nas.

"Glede vsebine je to po glasbenih skupinah najmočnejši Rock Otočec do zdaj. Ob standardno bogatem dodatnem programu, ki poteka od jutra do jutra. Pomembna logistična razlika v primerjavi z lani je lokacija parkiranja, ki je zdaj bliže prizorišču," je za MMC razliko glede na pretekla leta izpostavil oče tega festivala Franci Kek.
Kot je dodala osrednja figura festivala, letošnji program temelji na dveh skupinah. Nekoliko starejši Guano Apes so izdali nov album in so z originalno zasedbo na veliki svetovni turneji. Njihov najnovejši videospot si je na medmrežju v dveh mesecih ogledalo več kot milijon oboževalcev.

Druga skupina je The Subways, ki je nastala leta 2005 in že s prvim albumom dosegla diamantno naklado. V nekaj letih so člani nastopili na vseh večjih glasbenih festivalih. Na znamenitem Readingu celo trikrat zapored. "Letošnji program je, lahko bi rekli, 'nekoliko pomlajen'. Ob tem bo dobilo priložnost nastopiti na Rock Otočcu več kot 20 še neuveljavljenih slovenskih skupin," je poudaril Kek.

Poleg glasbenega programa po besedah Keka letos pripravljajo več kot 40 različnih dejavnosti, ki bodo potekale od petka od 16. ure, ko se odpro festivalska vrata, do ponedeljkovih jutranjih ur.

"Vsekakor bo tudi letos med dodatnim programom vsako leto zelo dobro sprejeta Improleptika. Pa potem imamo tudi športne aktivnosti od odbojke na mivki ter nogometa do sproščujoče vadbe joge. Zelo zanimiva je vsekakor delavnica POI. Gre namreč za posebne svetleče se prožne kroglice. Sama igra izhaja z Nove Zelandije," je Kek izpostavil le najzanimivejše obfestivalske aktivnosti.

Organizatorji so v primerjavi s preteklim letom, ko se je še pred tik pred začetkom festivala porajalo vprašanje, ali bo Rock Otočec lahko potekal na jasi ob reki Krki ali ne, veliko mirnejši. Pogodbe so namreč urejene. Po besedah Keka pričakujejo dovolj obiskovalcev in predvsem njihovo dobro počutje.

"Svetujemo jim, da si najprej postavijo šotor in si potem nudijo vse razsežnosti Rock Otočca. Nikar naj ne prihajajo pred 16. uro, ker bo šele takrat mogoč vstop na prizorišče. Ves čas prireditve od petka od 16. ure do ponedeljka do 11. ure bodo z novomeške avtobusne postaje in nazaj vozili brezplačni avtobusi," je še poudaril Kek.