'Včasih je res težko vse speljati, ampak tukaj so otroci, tukaj je družina. Pridejo konflikti, a se znava pogovoriti, kako naprej,' je Renata opisala njun odnos. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
'Včasih je res težko vse speljati, ampak tukaj so otroci, tukaj je družina. Pridejo konflikti, a se znava pogovoriti, kako naprej,' je Renata opisala njun odnos. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Primož Peterka
Primož uživa v trenerskem delu, 'V tem sem se našel, sicer pa sem s tem povezan že od šestega leta, torej 27 let.' Foto: BoBo
Družina Peterka
Družina ostaja skupaj. Foto: MMC RTV SLO

O dvakratnem zmagovalcu svetovnega pokala v smučarskih skokih se je v zadnjem času veliko pisalo, predvsem zaradi zdravljenja zaradi alkoholizma in zakonskih težav z nekdanjo manekenko Renato Bohinc Peterka. Par o svojem odnosu ne želi pogosto govoriti v javnosti, v oddaji Dobro jutro pa sta bila gosta Taje Zuccato in iskreno odgovarjala na njena vprašanja.

Potrdila sta, da se jima je uspelo prebiti iz najhujše zakonske krize, tako da kljub nasprotnim namigovanjem medijev ostajata skupaj. Renata, ki je v preteklosti osvojila lento kraljice Slovenije, nato pa se ukvarjala z manekenstvom, danes streže v enem izmed lokalov. "Ugotovila sem, da nočem biti le gospodinja, da želim prispevati k družinskemu proračunu," je dejala mati treh otrok, Maja, Gaje in Stele. Pravi, da se stoodstotno posveča materinstvu, kljub temu pa ima tudi neuresničeno željo zase: "Čim bolje želim poskrbeti za otroke, zase pa vedno bolj spoznavam, da si želim imeti svojo trgovino z modnimi oblačili," pravi.

Navajena na njegovo odstotnost
Primož in Renata sta par še iz najstniških let, leta 2001 se jima je rodil Maj. Kakšni so njuni otroci? "V vsakem vidim nekaj svojega in nekaj Primoževega. Vsi so posebni. Maj je že najstnik, že sedem let trenira nogomet, ta šport ga vedno bolj ga zanima. Gajo tudi vidim v športu, po konstituciji je vedno bolj podobna Primožu. Za Stelo pa se mi včasih zdi, kot bi gledala 'minisebe'," je dejala Renata, ki je sicer bolj tiha, razgovori pa se prav pri otrocih.

Zakonca sta že vrsto let navajena na Pirmoževo odsotnost, in to se ni spremenilo niti po koncu njegove športne kariere. Kot pomočnik trenerja ženske skakalne reprezentance je zdaj še več zdoma, sta dejala.

"Nisva več tako naivna"
Primož, ki je dvakrat osvojil veliki kristalni globus in navduševal Slovence s svojimi predstavami, se vedno raje spominja svojih športnih dosežkov, kot uspeh v življenju pa zdaj dojema to, da se znaš pobrati po padcu. Po uspešno končanem zdravljenju se počuti močnejšega. "Zdaj več vem o sebi. To je izkušnja, ki ni vsakemu dana," je dodal, Renata pa mu je pritrdila, da se je res spremenil. "Hkrati pa sem z njim odrasla tudi jaz. Nisva več tako naivna, bolj znava preceniti, pretuhtati stvari, ni več vse tako na prvo žogo," pravi.

33-letni Primož je še dodal, da ga vse, kar se je dogajalo v letih 1995-1997, spremlja še naprej, da pa njegove dosežke v tujini bolj cenijo kot doma. "Takole bom povedal: Ko srečam Andresa Goldbergerja, mu odprem vrata, ker ga spoštujem, je moj idol in je veliko naredil za naš šport. Nanj gledam kot na osebo, ki je nekaj naredil v življenju, ki je uspel."

Par je tako tudi v praksi že spoznal, kaj pomeni ostati skupaj "v dobrem in slabem", še vedno pa se rada spominjata svojih začetkov. "Prvič, ko sem ga spoznala, sem vedela, da je to 'en čudak'. Tako, kot on zame pravi, da sem čudakinja, tako jaz rečem zanj," je v smehu dejala Renata.

Renata in Primož Peterka v studiu
Renata in Primož Peterka v studiu