Šopek najlepših treh. Prav Ajda in obe Sandri sta najbolj padle v oči tudi MMC-jevim bralcem v novicah, ki smo jih objavljali pred finalnim izborom. Foto: MMC RTV SLO
Šopek najlepših treh. Prav Ajda in obe Sandri sta najbolj padle v oči tudi MMC-jevim bralcem v novicah, ki smo jih objavljali pred finalnim izborom. Foto: MMC RTV SLO
Sandra Adam
Sandra je Maribor zapustila kar s tremi naslovi, saj je postala tudi Top model in mis fotogeničnosti. Foto: MMC RTV SLO

20-letna mis Slovenije za leto 2010, Sandra Adam iz Dravograda, se je nekaj minut po razglasitvi, ko je prejela krono in lento najlepše, še tresla, kar je tudi priznala pred MMC-jevo kamero: "Sem zelo presenečena, čisto evforična, še vedno se tresem. Naziva mis Slovenije nisem pričakovala, sem ga pa res zelo, zelo vesela."

Sandra Adam bo popoldne gostja MMC-jeve spletne klepetalnice. Ostanite z nami, da je ne zamudite.

Oktobra bo slovenske barve - oziroma lepoto - zastopala na izboru za najlepšo Zemljanko v kitajskem letovišču Sanya. Že kaj misli na to? "Pričakovanj za svetovni izbor še nimam, bom pa vsekakor skušala Slovenijo čim bolje predstaviti, vsaj toliko, da bodo vedeli, kje smo, kakšen jezik govorimo, kakšna je naša hrana ..."

Priprave so bile naporne, a so se izplačale
Dvanajst kandidatk je ves teden pred nedeljskim finalom preživelo skupaj. Vadile so koreografijo, odšle na paintball, preizkušale so vina in se vozile s kočijo. Sandra je dejala: "Ves teden je bil kar naporen, ampak spoznala sem veliko prijaznih punc, s katerimi bom verjetno ostala v stiku. V zadnjih dneh sem dobila tudi veliko izkušenj, očitno dovolj za zmago."

Tudi njeni spremljevalki, 19-letni Ajda Sitar in Sandra Skutnik, sta dvorano SNG-ja Maribor zapustili zelo zadovoljni. Plavolasa Domžalčanka, ki je odšla domov z lento prve spremljevalke, je dejala: "Ves teden je bil naporen, saj smo se morale naučiti veliko koreografije, poleg tega pa smo imele še kup aktivnosti. Ampak mislim, da smo na sami prireditvi opravile dobro delo, s svojo uvrstitvijo pa sem zelo zadovoljna. Je pa bilo precej živčnosti na samem izboru."

Drugo spremljevalko Sandro Skutnik, ki tako kot zmagovalka prihaja iz Koroške, je posebej navdušil osvojeni naziv mis občinstva, ki ga je dobila po preštetih SMS-glasovih. "Z uvrstitvijo sem zelo zadovoljna, še posebej pa nikoli ne bi pričakovala, da bom postala mis občinstva. Prijatelji in vsi, ki me podpirajo, so me izredno presenetili. V teh dneh smo veliko delale in se učile, a smo se ves čas odličnp razumele."