Tanja in Rok vsako soboto gostita zanimive goste. Foto: RTV SLO
Tanja in Rok vsako soboto gostita zanimive goste. Foto: RTV SLO
Damijan
V letošnjem letu bo v sodelovanju z ZKP RTV Slovenija izdan tudi prvi DVD oddaj Z Damijanom, ki bo vseboval tudi krajšo knjižico receptov oz. okusnih nasvetov in napotkov za kuhanje. Foto: MMC RTV SLO

Prva oddaja Sobotno popoldne, ki jo vodita Tanja Bivic in Rok Kužel, je bila namreč prvič na sporedu 12. oktobra 2007. Oddaja se je v dobrih dveh letih spreminjala in do danes postala odlična družba vseh, ki potrebujajo kakšen nasvet z različnih življenjskih področij.

Jubiljeno 100. oddajo si lahko ogledate ob 15.55 na 1. programu Televizije Slovenija.

Med najbolj priljubljene rubrike sodi kuharski kotiček Z Damijanom. Kuharski mojster Damijan Babič s svojo ekipo vsak teden izbira slastne recepte za popestritev domačih jedilnikov.

Od gurmanskih do zdravstvenih nasvetov
Poskrbljeno pa ni le za gurmane, ampak tudi za zdravje gledalcev. V rubriki Zdravje namreč gostitelja vsako soboto govorita s priznanimi strokovnjaki z različnih zdravstvenih področij, ti pa odgovarjajo tudi na vprašanja gledalcev, tako po telefonu kot prek spletne klepetalnice, ki jo po novem lahko najdete na MMC-jevem portalu. V pretekli sezoni pa so uspešno končali tudi prvo akcijo hujšanja, v kateri je osem kandidatk pod vodstvom dr. Tine Sentočnik doseglo svoje zastavljene cilje.

Z različnimi strokovnjaki lahko gledalci klepetajo tudi v spletni klepetalnici, ki se po novem nahaja na MMC-jevem spletnem portalu. Vabljeni!

V oddaji lahko izveste veliko tudi o drugih aktualnih in zanimivih temah. V rubriki Zakaj gostitelja govorita z zanimivimi gosti, ki odkrijejo tančico skrivnosti različnih življenjskih tem. Najodmevnejši je bil obisk grafologov, ki so preučili pisave gledalcev, veliko zanimanje pa je vzbudila tudi analiza sanj.