Oddajo Sveže modra selekcija vodijo Anita Urbančič, Blaž Maljevac in Primož Šutak. Foto: Martina Kofol
Oddajo Sveže modra selekcija vodijo Anita Urbančič, Blaž Maljevac in Primož Šutak. Foto: Martina Kofol
Ekipa SMS-a
Osrednji koncept glasbene oddaje Radia Koper je že leta 1994 razvil Teo Kahrimanovič, takrat se je lestvica imenovala Dvajset modrih. Pozneje je oddajo osvežil glasbeni urednik Armando Šturman, ki je lestvico naslovil Svežih dvajset modrih, leta 2003 pa jo je v obliki Sveže modre selekcije predal Blažu Maljevcu. Foto: Martina Kofol

Sobotna glasbena oddaja Radia Koper se tudi v letošnjih vročih poletnih dneh seli na plažo, sveža in modra selekcija 20 glasbenih hitov pa bo potekala pet sobot zapored – 14., 21. in 28. julija ter 4. in 11. avgusta, med 16.16 in 19. uro.

Na izolski plaži bodo med drugim v živo nastopili tudi nekateri obalni glasbeniki, med njimi Lea Sirk in skupina Sixtynine. Obiskovalci na plaži in poslušalci ob radijskih sprejemnikih pa bodo lahko sodelovali v različnih nagradnih igrah.

"Letošnje leto je za sveže modre selektorje nadvse uspešno. Po novem lahko poslušalci na prenovljeni spletni strani radia popolnoma sami oblikujejo glasbene lestvine Radia Koper, poleg tega pa lahko s preprostim klikom na gumb pošljejo kakršen koli posnetek, naj si bo to pozdrav, mnenje ali zgolj čudaški krik zadovoljstva. V živo! Dobra volja, nagradne igre, animacija in pregled dvajsetih radiu najbolj prijaznih skladb – to je Sveže modra selekcija na plaži," je povedal Blaž Maljevac, eden izmed voditeljev SMS-a.

Glasbena lestvica 20 skladb
Sveže modra selekcija je dolgoletna sobotna oddaja na valovih Radia Koper, v kateri voditelji Anita Urbančič, Blaž Maljevac in Primož Šutak poslušalce vodijo skozi glasbeno lestvico 20 skladb. Hkrati poteka tudi SMS-glasovanje za dva glasbena predloga. Skladba z največ glasovi je nato umeščena na vrh lestvice in je v prihajajočem tednu večkrat na dan predvajana v rednem programu Radia Koper, skladba z manj glasovi pa se umesti v drugo polovico lestvice 20 izbranih skladb.