Foto:
Foto:
Urška Bačovnik in Janez Janša
Urška Bačovnik je v majskem intervjuju povedala, da se ji ne zdi, da bi se ljudje zaradi njene zveze s predsednikom vlade do nje vedli drugače. Priznava pa, da je bil prestop iz popolne anonimnosti v javno osebnost za njeno družino in zanjo veliko presenečenje. Foto: EPA
Urška Bačovnik
Urškini starši dobro sprejemajo njeno zvezo z Janezom Janšo, menda pa se ona dobro razume tudi s premierjevima otrokoma. Poroka, ki jo je Urška na volilni dan omenila, je torej naslednji logični korak v njuni ljubezenski zvezi. Foto: RTV SLO

O romanci, ki naj bi se začela na prehodu v leto 2006, poleg tega da zaljubljenca druži ljubezen do gora in plezanja, najprej nismo vedeli prav veliko, saj sta bila glede svoje zveze precej skrivnostna. Bačovnikova je Janšo od prvega nastopa v javnosti spremljala na več državniških obiskih in na dunajskem opernem plesu.

Vpogled v zasebnost Janeza in Urške
Nato pa se je maja letos "zgodil" intervju za revijo Jana, v katerem je Bačovnikova razkrila nekaj podrobnosti o svojem ljubezenskem življenju z Janšo in povedala, da jo, čeprav se je že navadila, da je stalna gostja rumenega tiska, veliko zanimanje medijev za njeno zvezo s premierjem še vedno preseneča. Razložila je, da z Janšo čas, ki ga preživljata skupaj, namenita stvarem, ki veselijo oba. "Če je le čas, greva v hribe ali ga preživiva s prijatelji," je povedala Urška, ki je navdušena plezalka in alpinistka.

Poudarila je, da gre z Janšo na obisk v tujino samo, kadar jo povabi gostitelj oziroma kadar od premierja pričakujejo, da pride v spremstvu. Ker slovensko javnost zanima tudi, kdo ji kupuje oblačila, je odgovorila: "Oblačim se sama, na svoje stroške." Na uradnih nastopih s protokolom nima težav, saj delo v bolnišnici po njenih besedah prinaša veliko hujše preizkušnje, kot je nastopanje v javnosti.

Medicina ji je zlezla pod kožo
"Moj poklic je nekaj, brez česar si sebe ne predstavljam več. Medicina ti zleze pod kožo," je Bačovnikova, ki je zdravnica, odgovorila na vprašanje, ali bi pustila službo in bila gospodinja, kot to naredijo nekatere prve dame. Na vprašanje, ali razmišlja o poroki, pa je takrat dejala: "Čas bo prinesel tudi ta odgovor. Zelo nenavadno bi bilo, če bi se ljudje najprej poročili in nato spoznavali!"

Na dan volitev sproži ugibanja o poroki
Na večer letošnjih predsedniških volitev, 21. oktobra, pa je Urška poskrbela za pravo senzacijo: premier Janez Janša je obiskal volilni štab Lojzeta Peterleta, družbo pa mu je delala tudi Urška, ki je namignila na poroko s "svojim Janezom". Premierjeva spremljevalka je pred kamero povedala, da je z življenjem s slovenskim premierjem zelo zadovoljna in da se bosta, če bo šlo tako naprej, tudi poročila.

Kljub vsemu pa na vprašanje o točnem datumu poroke ni želela odgovoriti. Za komentar smo povprašali tudi kabinet predsednika vlade, a so odgovorili le, da se jim dodaten komentar pač ne zdi potreben.