Oddaja Radio Ga-Ga je bila prvič predvajana 6. 4. 1990. Foto: Stane Sršen/RTV Slovenija
Oddaja Radio Ga-Ga je bila prvič predvajana 6. 4. 1990. Foto: Stane Sršen/RTV Slovenija

Prvi mož legendarne radijske oddaje Sašo Hribar, ki skupaj s svojo ekipo že vrsto let zabava radijske poslušalce z različnimi imitacijami znanih slovenskih in svetovnih osebnosti, je napovedal, da bo jutrišnja oddaja zgodovinska, poimenoval pa jo je Vrnitev v komunizem.

"V prvi oddaji je bila provokacija to, da smo gostili študente teološke fakultete, ki so imeli stalno rubriko, kar je bilo takrat zelo pogumno dejanje. Oddaja tega danes ne potrebuje več, se pa vrača po vseh teh letih letih prva komunistična oddaja Radio Gaga," je za MMC izjavil Sašo, ki pa je opozoril tudi na vladno prepoved o sklepanju pogodb s honorarnimi sodelavci, zaradi katere je 1. aprila brez svojih pogodb ostalo 400 sodelavcev RTV-ja, med njimi tudi Sašovi sodelavci na Radiu Ga-Ga.

Radio Ga-Ga je na sporedu vsak petek ob 10.00 na 1. programu Radia Slovenija, oddajo pa si lahko pogledate tudi na Mojem spletu.

Sašovi sodelavci Tilen Artač, Jure Mastnak in Nejc Mravlja tako nimajo več veljavnih pogodb z RTV, saj so jim konec marca potekle: "Vzgojil sem krog ljudi, ki so obogatili Radio Ga-ga, ga dvignili na raven vrhunske satire, zdaj pa po 22 letih oddaje z menoj ne morejo več delati, ker nimajo veljavnih pogodb, ne smejo več delati. Jutri bo zato oddaja zelo posebna, delal jo bom sam."