Andrej Pejić pravi, da se je od nekdaj zavedal, da je videti kot dekle, a se zaradi tega ni pretirano obremenjeval. Vedno je eksperimentiral s pričeskami in ličili, videti je bil veliko bolj 'ekstremno' kot zdaj, pravi, med drugim je nosil rožnato irokezo. Foto: Reuters
Andrej Pejić pravi, da se je od nekdaj zavedal, da je videti kot dekle, a se zaradi tega ni pretirano obremenjeval. Vedno je eksperimentiral s pričeskami in ličili, videti je bil veliko bolj 'ekstremno' kot zdaj, pravi, med drugim je nosil rožnato irokezo. Foto: Reuters
Andreja je Gaultier januarja letos na modno brv poslal v beli toaleti, v kateri je spominjal na nevesto. Foto: Reuters
Za Grammyje si je kreacijo nato nadela Rihanna. Foto: EPA

Bolj v šali kot zares je mladi Avstralec srbskega rodu v pogovoru s Hilary Alexander z britanskega Telegrapha v zaodrju revije Jeana Paula Gaultierja na pariškem tednu mode povedal, da bi v zapeljivo žensko spodnje perilo bolj težko smuknil brez pomoči plastičnih kirurgov, predvsem, kar se oprsja tiče.

"Če bi mi ponudili pogodbo z znamko Victoria's Secret, pa že," je na vprašanje novinarke, ali bi razmislil o spremembi spola in si dal povečati prsi, dejal suhljati lepotec. "Bi že moral, kajne. Drugače si težko predstavljam, da bi mi uspel ta podvig. Se pa na tej točki dobro počutim kar v koži, v kateri sem."

Ikono smernice "femimanov" je na mednarodno modno prizorišče izstrelil prav Jean Paul Gaultier, ko ga je v ženskih oblačilih oktobra lani na predstavitvi kolekcije za pomlad/poletje 2011 na modno stezo poslal v ženskih oblačilih, nato pa je Andrej v vlogi neveste nastopil še na Gaultierovi revije visoke mode januarja letos.

Alexandrova je, tik preden se je prvič v sezoni podal na pariško modno brv, mladega manekena povprašala še o načrtih za prihodnost. "Vse to medijsko zanimanje mi je odprlo veliko možnosti, morda za nastopanje v filmu ali na televiziji."

Pejić je nastopil tudi v kampanji za pomlad/poletje 2011 znamke Marc by Marc Jacobs, fotografirali so ga vodilni modni fotografi za vodilne modne revije. Od takrat, ko so ga odkrili na tržnici v Melbournu, kjer je odraščal, se je resnično v hipu znašel v soju žarometov. "Ne, tega nisem načrtoval ali predvideval. A če je to tisto, kar moram početi, da bi imel dobro kariero v tej panogi, zakaj pa ne?" pravi Andrej.

Pejić je razkril, da se mu obeta še en nastop na eni največjih revij te sezone v Parizu. Le katera bo to? Chanel? "Ne, ste pa blizu," je v smehu povedal novinarki. Morda Louis Vuitton, hiša, nad katere kreacijami bdi eden izmed njegovih delodajalcev Marc Jacobs?

JPG: "Dame, za striptiz niste nikoli prestare!"
S popolno poltjo, čudovitimi očmi, postavo grškega kipa in izjemnim talentom za poziranje je Pejić resnično videti kot druge lepotice na modnih brveh. Svojo opravo na tokratni reviji je označil kot "šik babico" ali "gospodinjo iz 60., ki je pobegnila v Hollywood".

Tudi sicer je po mnenju strokovnjakov Gaultier s to kolekcijo popihal na dušo malce starejšim damam in jim sporočil: "Nikoli niste prestare za malo striptiza." Prenesla ga je 40-in-nekaj-letna igralka Valerie Lemercier, ki je bila z razkošno natupirano pričesko videti precej starejša. Nekje na sredi modne brvi je snela šal in ga "zabrisala" med občinstvo, kmalu pa so ji sledile še druge manekenke s srebrno-sivimi lasuljami, spetimi v stroge pričeske, ki so med modno smetano v prvih vrstah odvrgle svoje plašče ter jopiče.

Nekaj utrinkov z revije si oglejte v fotogaleriji.