Stefania Ferrario je svoje mnenje delila na družbenem omrežju Instagram. Foto: Instagram
Stefania Ferrario je svoje mnenje delila na družbenem omrežju Instagram. Foto: Instagram

Lepotici menita, da oznaka negativno vpliva na samopodobo mladih deklet. Ferrario skrbi, ker so kot modeli za močnejše postave označena že vsa dekleta, ki imajo konfekcijsko številko v ZDA nad 4 (v Evropi nad 34).

"To se mi ne zdi spodbudno," je zapisala manekenka na svojem Instagramu in dodala: "Nisem ponosna, da me kdo kliče 'plus', sem pa ponosna, da me kličejo manekenka, ker je to moj poklic."

Skupaj z Rochester sta dvignili kar nekaj prahu po družbenih omrežjih, toda nista prvi, ki sta spravili nad krute standarde modne industrije. Na Otoku je bila pred časom glasna manekenka Ashley Graham. "Sem manekenka in imam obline," je izjavila za The Huffington Post. "Na koncu dneva vem, kdo sem."

Prav Grahamova je bila februarja v središču pozornosti, ko se je pojavila v številki Sports Illustrated s kopalkami. Temnolasa lepotica, ki nosi konfekcijsko številko 50, je bila glavna zvezda enega izmed oglasov (gre torej za plačan oglas in ne uredniško odločitev), medtem ko je Robyn Lawley s konfekcijsko številko 44 med izbranimi manekenkami v sekciji novink.

"Vem, da so moje obline seksi in hočem, da tudi vse preostale vedo, da so tudi njihove seksi. Ni razloga, da bi jih skrivale, nešteto razlogov pa je, da jih ponosno razkažemo. Svet je pripravljen na več oblin v bikinijih," je povedala Grahamova.