Oglasna kampanja za spodnje perilo Lane Bryant. Foto: YouTube
Oglasna kampanja za spodnje perilo Lane Bryant. Foto: YouTube

Z oglasno kampanjo #ImNoAngel (Nisem angel) so želeli predstaviti svojo novo linijo spodnjega perila, hkrati pa opozoriti na to, da lepo pomeni raznoliko.

"Ali ne bi bilo dolgočasno, če bi bili vsi enaki?" v oglasu za ameriško znamko spodnjega perila vpraša ena izmed šestih manekenk, ki brez sramu pokažejo svoje telo. V kampanji sicer nastopajo Ashley Graham, Justine Legault, Elly Mayday, Marquita Pring, Victoria Lee in Candice Huffine, ki je lani kot prva manekenka z oblinami pozirala za Pirellijev koledar.

"Važno je, kako se sami počutite," poudarijo manekenke, preden druga za drugo poudarijo, da niso angeli. Kampanja spodbuja tudi druga dekleta, da na družabnih omrežjih objavijo fotografije, ki odražajo njihovo samozavest in tako pomagajo na novo definirati, kaj pomeni, biti seksi.

Za manekenke Victoria's Secret veljajo zelo stroga pravila - v višino morajo meriti vsaj 175 centimetrov, telesne mere pa imeti v razmerju 86 (prsi) - 60 (pas) - 86 (boki) centimetrov. Prednost imajo mlada dekleta, stara od 18 do 22 let, starejša pa se na pisti pojavijo le, če so že dobro uveljavljena v svetu mode.

V zadnjih letih se sicer pojavljajo številni upori proti "klasičnim" manekenkam. Na junijski naslovnici italijanskega Vogua leta 2011 so se na naslovnici pojavile tri manekenke za močnejše postave in tako postavile nove mejnike v modnem svetu, letos pa so nekaj prostora manekenkam, ki v modnem svetu veljajo za "obilnejše", namenili tudi v tradicionalni številki s kopalkami revije Sports Illustrated.