Alice Dellal je delala z vrsto priznanih oblikovalskih imen. Foto: EPA
Alice Dellal je delala z vrsto priznanih oblikovalskih imen. Foto: EPA
Kampanjo je fotografiral kar Karl Lagerfeld sam. Foto: Chanel
Njen brat Alex je spremljevalec lepe monaške princese Charlotte. Foto: EPA

24-letna Alice Dellal, ki je že posnela kampanjo za linijo torbic Boy Chanel, slovi po svoji napol obriti glavi, poleg tega pa je tudi bobnarka v skupini Thrush Metal.
"Upornica med manekenkami" je najpogosteje fotografirana v strganih kavbojkah, bikerskih jaknah in mrežastih žabah, prav ta njen nekonformistični pristop do sloga pa naj bi navdahnil Chanelovega kreativnega direktorja Karla Lagerfelda, ki je kreiral linijo torbic, ki se upira tradicionalnim idejam ženskosti.

Lagerfeldova prva izbira
"Karl Lagerfeld se je na nekem snemanju pred par meseci malce zatreskal v to edinstveno, karizmatično mlado damo, ki dela kot model in kot glasbenica," so povedali v Chanelu za WWD.
"Ta poprej nepričakovana naveza je nazadnje postala očitna. Alice Dellal predstavlja popolno utelešenje vsega, kar je pri kolekciji Boy Chanel edinstveno, kar stremi po tem, da je daleč stran od konformističnih idej o ženskosti."

Modna hiša, ki sicer slovi po klasičnih in zelo ženstvenih kreacijah, je ob tem razkrila tudi zakulisja snemanje kampanje, ki bo svoj mednarodni krst doživela marca in zaznamuje vse drznejšo estetiko, ki jo favorizira Lagerfeld. Dellalova v njej nosi spletene kitke in močno zasenčene oči - podobno, kot smo lahko videli že na Lagerfeldovi modni reviji Métiers D’Art v začetku meseca.
Ljubljenka Vogua
Dellalova je zaslovela leta 2003, ko jo je Mario Testino fotografiral za francosko izdajo revije Vogue. Bila je obraz kampanj za špansko širše dostopno znamko Mango in za seksi znamko spodnjega perila Agent Provocateur.
Pri Chanelu je nasledila dolgo serijo na začetku omenjenih (bolj konvencionalno ženstvenih) zvezdniških obrazov, ločene kampanje pa sta za francosko modno hišo posneli tudi zvezdnica Opravljivke Blake Lively in pevka Lily Allen.
Rojena za model
Alice za svoje modne ikone navaja Wendy O Williams, pevko ameriške pankovske skupine the Plasmatics, Drew Barrymore v filmu Poison Ivy in svojo mamo Andreo, ki je bila uspešen brazilski model.
V intervjuju za The Telegraph je pred časom povedala, da si "želi, da bi jo obleke bolj zanimale": "Ne poznam aktualnih kreatorjev. Moj slog je bil nekoč krotka verzija mene, zdaj pa postaja vse bolj drastičen in bo najbrž na koncu res čudaški. Bojte se."

Ima pa napol Britanka, napol Brazilka, zanimivo družinsko deblo. Njen dedek Jack je okoli 500 milijonov funtov "težak" nepremičninski tajkun, njena sestra Charlotte je na zadnjih britanskih modnih nagradah prejela naziv najboljše oblikovalke modnih dodatkov, njen brat Alex pa vodi galerijo v vzhodnem Londonu in je v rumenih medijih znan kot spremljevalec monaške princese Charlotte.

Da ji je bil rock položen v zibko, pa je poskrbel njen boter, Mick Jagger.