Agyness Deyn se zadnje čase ni veliko pojavljala v javnosti, zdaj pa je prvič po dveh letih pozirala za Vogue. Foto: Vogue
Agyness Deyn se zadnje čase ni veliko pojavljala v javnosti, zdaj pa je prvič po dveh letih pozirala za Vogue. Foto: Vogue
Na modni reviji znamke Luella in na vrhuncu slave. Foto: EPA

Nič manj slavna ni bila njena kratka peroksidno blond pričeska, ki je sprožila številne posnemovalke. Da, "Aggy", kot so jo ljubkovalno klicali modni navdušenci po vsem svetu (njeno pravo ime je pravzaprav Laura Hollins, do Agyness Deyn pa je bojda prišla z numerološkimi izračuni), je bila v letih 2007 in 2008 "vroče blago", v množici manekenk je bil njen videz nekaj posebnega, saj je bila popolna mešanica fanta in dekleta, punkerice in prisrčne deklice. Govorilo se je, da bo naslednja Kate Moss.

Prišle so oglaševalske kampanje za Giorgio Armani, Burberry, Hugo by Hugo Boss in Mulberry, nastopi na modnih revijah zvenečih imen, kot so Burberry, Missoni, Anna Sui in Oscar de la Renta, fotozgodbe v revijah W, Vogue, Vanity Fair in Dazed & Confused, za Pirellijev koledar jo je fotografiral slavni Patrick Demarchelier, češnja na smetani pa je bil njen naslov manekenke leta na podelitvi britanskih modnih priznanj.

Nato pa je leta 2009 vse potihnilo, oglaševalskih kampanj ni bilo več, Deynove ni bilo več na modnih revijah, izginila je tudi slovita platinasto plavolasa pričeska. Agyness si je omislila črno barvo in "gobico", nato pa si je še pobrila glavo.

A zdaj je platinasta pričeska nazaj, pa tudi njena lastnica, ki je prvič po dveh letih pozirala za britanski Vogue. Danes 28-letna Britanka, ki se je rodila v okolici Manchestra, je osrednji lik na fotografijah Tima Walkerja v editorialu, naslovljenem White Mischief in posnetem v puščavi Namib.

Naslednjo nedeljo bo tekla na Londonskem maratonu, kjer bo zbirala denar v dobrodelne namene skupaj z najboljšim prijateljem, modnim oblikovalcem Henryjem Hollandom. Odpravlja se tudi na človekoljubni obisk v Tanzanijo.

Poleg manekenstva je odkrila film, lani je nastopila v cameo vlogi grške boginje Afrodite v Spopadu Titanov, pa tudi v nekaj kratkih filmih.

Njeno zasebno življenje so zaznamovali predvsem rockerji, saj so jo povezovali z Joshem Hubbardom iz The Paddingtons, Albertom Hammondom jr. iz The Strokes, Milesom Kanom iz The Rascals in Alexom Greenwaldom iz Phantom Planeta.

Agyness se zdaj vrača na modno prizorišče. Ji bo uspelo obuditi nekdanjo slavo?