Kristin Scott Thomas v obleki znamke Giambattista Valli. Foto: EPA
Kristin Scott Thomas v obleki znamke Giambattista Valli. Foto: EPA

Čeprav oba štejeta več kot 50 let (Kristin jih ima 52, Pierce pa 59), sta na rdeči preprogi navdušila s svojim glamuroznim večernim in minimalističnim dnevnim videzom.

Kristin se je na premieri svojega novega filma Cherchez Hortense pojavila v obleki z rdeče-belim potiskom modnega oblikovalca Giambattista Vallija, Pierce pa je na premiero svojega filma Love is All You Need prišel v elegantni črni obleki.

Mlajše zvezdnice so tako kot prvi dan filmskega festivala stavile na zapeljiva oblačila, med najbolj drznimi in obenem najslabše oblečenimi pa je bila zagotovo italijanska igralka Romina Mondello, ki je bila na večerni premieri oblečena v obleko, ki je bila videti kot spalna srajca, na hrbtu pa je imela globok izrez, podnevi pa se je fotografom nastavljala v prosojni obleki, ki je vidno razkrivala njeno oprsje. Za odtenek boljša je bila, vsaj kar zadeva modo, Rominina soigralka iz filma To The Wonder Terrencea Malicka - Olga Kurylenko, nekdanje Bondovo dekle, ki je izbrala črno obleko iz usnja in čipke. Ravno čipka pa je pravi hit v Mostri, saj so se številne manj in bolj znane zvezdnice pojavile v čipkastih oblekah.

Bolje kot prvi večer, ko je s prosojno črno obleko prepustila bolj malo domišljiji, se je odrezala tudi francoska igralka in manekenka Laetitia Casta, ki je tokrat stavila na obleko libanonskega modnega oblikovalca Elieja Saaba.

Spodaj si poglejte, za kakšne "outfite" so se odločili preostali zvezdniki na 69. Mostri.