Princesa Catherine in Michelle Obama: boj za prevlado v modnem svetu. Foto: EPA
Princesa Catherine in Michelle Obama: boj za prevlado v modnem svetu. Foto: EPA

Zakonca Obama sta na krajšem obisku v Londonu, stanujeta pa v Buckinghamski palači, saj sta na Otok prišla na povabilo kraljice Elizabete II. Največ pozornosti pa je poželo približno 20-minutno neformalno srečanje Baracka in Michelle s sveže poročenima vojvodo in vojvodinjo Cambriškima, ki je potekalo za zaprtimi vrati. Na fotografijah, ki jih je pozneje objavila Buckinghamska palača, je videti Kate, kako klepeta z Michelle Obama, medtem ko princ William govori s predsednikom ZDA.

Britanci so se bolj kot na njihovo kramljanje osredotočili na oblačila obeh dam in zadovoljno ugotovili, da bolj blesti njihova Kate. Vidno zagorela po medenih tednih na Sejšelih je nosila Reissovo obleko kožne barve preprostega kroja, v roki je držala malo črno torbico, obute je imela preproste črne salonarje, gosti kostanjevi lasje pa so ji prosto padali čez ramena.

Michelle pa je nosila svetlečo srebrno obleko s cvetličnim potiskom svoje najljubše oblikovalke Barbare Tfank, ki jo je dopolnjeval svetleči rožnati bolero, obute je imela srebne čevlje z visoko peto. Otočane pa je najbolj navdušilo to, da je princesa Catherine za svojo obleko odštela denarnici prijaznih 170 funtov, Michelle pa za svojo skoraj desetkrat več!