Foto:
Foto:
Kaj se obeta na tednu mode?

Maja Štamol je v kolekciji Podobe iz mladosti povzela začetne vzgibe svojega oblikovanja in detajle gradila na ročnem delu. Kroji so bili sodobni, črno je kombinirala s pudrasto barvo. Zelo preverjeno, zelo ... Maja Štamol.

Simono Lampe je navdihovalo deževno poletje, mrežo kot podlogo parke je vnesla v druga oblačila in tako je postala ključni element celotne kolekcije, geometrične linije pa naj bi spominjale na gube zaprtega dežnika. Lampetova je tudi tokrat ostala zvesta "ekonačelom", saj so oblačila dopolnjevali dodatki in nakit Tjaše Mavrič, reciklirani iz plastičnih vrečk. Upajmo, da poleti vendarle ne bo ves čas deževalo in neonsko oranžen plašč ne bo nepogrešljiv v omari.

Miro Misljen se je s kolekcijo Lunapark želel osvoboditi vseh norm, in kot je povedal po reviji, "na dadaističen način združiti forme, ki sploh ne funkcionirajo skupaj". Milo rečeno nenavadno, dodajamo mi in vam priporočamo ogled fotografij.

Mojca Celin je poleg naveze globalno-lokalno združila tradicionalne tehnike in sodobnost. Obleke, potiskane s cvetovi, bi si zlahka predstavljali v izložbi kakega poročnega salona. Čipkastemu dodatku za nošenje pametnega telefona na zapestju pa si ne bi upali napovedovati statusa uspešnice.

Maja Ferme, ljubljenka slovenske estrade, se je tokrat pustila navdahniti fotografinji Toni Frissell in aktivnim ženskam. Njeno vodilo so bili kakovostni materiali in kroji in prepričanje, da lepih oblek ni treba hraniti le za posebne priložnosti. A si kar težko predstavljamo, da bi se v kateri od teh kreacij odpravili pobirat izjave na teren.

Alice Bossman je bila arhitekturno-futuristično navdahnjena. Raziskovala je materiale, volumen, geometrijo, kontraste in čiste linije, ki jih je namenila odločni in drzni ženski. Mlada oblikovalka je na svoji prvi predstavitvi zunaj kategorije "mladih" delovala samozavestno in odločno.

Pri Eber krznarstvu so želeli pokazati, da se krzno nosi tudi spomladi in poleti. Poleg te osnovne ideje je bila nenavadna tudi izbira pastelnih barv. Krzno, in to še v toplih dneh - moramo sploh kaj dodati?

Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kaj se obeta na tednu mode?