Kaj pomislite ob pogledu na Candice? Seksi? Vroča? Zapeljiva? Foto:
Kaj pomislite ob pogledu na Candice? Seksi? Vroča? Zapeljiva? Foto:
Candice Swanepoel
S podjetjem Victoria's Secret sodeluje od leta 2007 in je že postala obvezni del njihove ekipe. Foto: EPA


Rojstni datum: 20. oktober 1988
Rojstni kraj: Mooi River, JAR
Višina: 1,77 metra
Barva las: svetla
Barva oči: modra
Mere: 84-59-88
Konfekcijska številka: 34

22-letna manekenka je ob oskarjevki Charlize Theron morda najbolj vroč "izvozni proizvod" Južnofriške republike, dekle, ki se je v letu 2010 utrdilo med najbolj iskanimi, zaželenimi in oboževanimi modeli na svetu. Seveda je k temu največ pripomoglo njeno sodelovanje s podjetjem Victoria's Secret, saj je prav na teh modnih revijah in posnetkih pokazala vse svoje popolno, za vrhunski model idealno telo.

Candice za seboj nima tiste tipične zgodbe o dekletu, ki je že skoraj obupalo ali je moralo poslušati kritike na račun teže, preden ji je uspel veliki met. Še zdaleč ne, pri njej je vse potekalo neverjetno hitro.

"Kot bi šel mimo čudoviti plamenec"
Pri 15 letih jo je med sprehajanjem po bolšjem sejmu v Durbanu odkril "lovec na talente" Kevin Ellis, ki se spominja: "Ko sem jo zagledal, se mi je zdelo, kot da je mimo mene priplaval čudoviti plamenec. Njen obraz, njena hoja, takoj sem vedel, da je to novi supermodel."

In še in še ...
In ni se motil. Candice, sicer naravna rjavolaska, je pri 16 letih za enodnevno delo že zaslužila 5.000 evrov, nato pa odšla v širni svet, kjer se je njena pravljica nadaljevala. In ni ji videti konca. Naslovnice za Vogue, Elle in Ocean Drive, oglasi za Nike, Diesel, Topshop, Guess? in Versus Eye wear, modne revije za hiše Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana, Shiatzy Chen, Sass and Bide, Diane von Fürstenberg in od leta 2007 seveda tudi za Victoria's Secret. Letos je postala tudi njihov "angel", kar je v svetu mode posebna čast.

1,77 metra visoka lepotica, ki v svet gleda z modrimi očmi, kljub vsesplošnemu občudovanju ostaja pri tistem, kar zna najbolje - poziranju, zato na spletu sploh ni fotografij, na katerih ne bi bila "kot iz škatlice", prekrokana ali brez ličil. O Candice je zato znanih le malo "tračev" - eden takšnih je, da nima tetovaž, ima pa štiri uhane v istem ušesu.

Ohranja zasebnost
Še bolj zanimivi so podatki o njenem "stanu". Nekateri mediji pišejo, da je od leta 2006 v zvezi z manekenom Hermannom Nicolijem, spet drugi pa, da je njeno srce ukradel povsem običajni fant iz njene domače soseske, ki pa trenutno služi domovini v Iraku. Še njegovo ime ni znano.

Zdi se, da je Candice res pravi "angel" na dveh dooolgih nogah, ki samozavestno priznava, da se v svoji koži počuti odlično. "Seveda postanem živčna, ko pomislim, da me bo ves svet videl v spodnjicah, a po drugi strani naravnost ljubim ta občutek. V svoji koži sem samozavestna in vsakič, ko stopim na modno stezo, je to moj trenutek, da zasijem," je dejala pred revijo Victoria's Secreta. Modni strokovnjaki ji očitajo le eno stvar - da ima na vseh fotografijah enak izraz na obrazu.

Že pre dolgo časa se je sprijaznila s tem, da mora kot supermodel veliko telovaditi in pojesti "nekaj listov solate na dan", nekaj prostih dni pa najraje preživi na plaži. "Ne prenesem, če me zebe, potrebujem vodo in sonce."



Rojstni datum: 20. oktober 1988
Rojstni kraj: Mooi River, JAR
Višina: 1,77 metra
Barva las: svetla
Barva oči: modra
Mere: 84-59-88
Konfekcijska številka: 34