Gaga z oboževalko v eni izmed Movrinovih kreacij. Foto: The Fame - največja spletna baza fotografij Lady Gaga
Gaga z oboževalko v eni izmed Movrinovih kreacij. Foto: The Fame - največja spletna baza fotografij Lady Gaga

popzvezdnica Lady Gaga.

Po spletu in na družbenih omrežjih se je kot blisk razširila vest, da morda največja popzvezdnica našega časa promocijske dejavnosti ob izidu novega albuma Artpop opravlja tudi v kosih s podpisom Kočevca, ki je zadnja leta z uspešnim delom opozoril nase tako doma kot v tujini in za svoje ustvarjanje prejel številna priznanja.

Eden njegovih najnovejših mednarodnih uspehov je uvrstitev med deset finalistov natečaja Muuse x Vogue Talents s kolekcijo The question is not where, but when (fotografije posameznih kosov, ki smo jih že ali pa jih bomo morda še videli na Gagi, si oglejte v galeriji pod besedilom). Takrat je povedal, da ga pri ustvarjanju oblek vodi strast, in dodal: "Tvegam in si ne postavljam meja."

Od mesa do mode
Moda Petru ni bila položena v zibko, daleč od tega, saj je odraščal v mesarski družini. Prav z mesom je začel najprej eksperimentirati in ga oblikovati v očesu privlačne oblike. Prek listanja modnih revij v prostem času pa ga je začela zanimati moda in vse, povezano z njo. "Modne revije so bile odličen kontrast vsej surovosti in tako je nastal vzporeden domišljijski svet," se je spominjal v omenjenem pogovoru. Še danes se ves čas sprehaja med tradicijo in inovacijo in ju mojstrsko prepleta.

Že nekaj časa je Peter Movrin eno najobetavnejših imen na domačem modnem prizorišču, pred dnevi je dobil še nagrado za perspektivnega modnega oblikovalca na Mesecu oblikovanja, njegov talent pa je očitno opazila tudi velikanska ekipa, ki skrbi za podobo slavne Lady Gaga.