Martina Vrhovnik poudarja, da ženske največjo napako pri ličenju delajo, ker se bojijo pudra in ker jih je strah uporabljati barve. Foto: MMC RTV SLO
Martina Vrhovnik poudarja, da ženske največjo napako pri ličenju delajo, ker se bojijo pudra in ker jih je strah uporabljati barve. Foto: MMC RTV SLO
Martina o napakah pri ličenju

Znana vizažistka je na odprtje svojega novega salona in izobraževalnega centra tako povabila enega največjih zvezdnikov na področju risanja grafitov, Londončana Olyja, in slovensko umetnico ličenja Kristino Vidic, ki že deset let živi in dela v britanski prestolnici, kjer liči manekenke za številne znane modne oblikovalce oz. modne hiše, med njimi tudi za Christiana Diorja in Vivienne Westwood.

Marilyn na platnu, grafit pa tudi na obrazu
Oba umetnika sta vsak na svojem "platu" narisala svoj grafit - Oly je ustvarjal s spreji na velikem platnu, Kristina pa s čopiči, spreji in drugimi pripomočki za ličenje na obrazu manekenke. Martina Vrhovnik je za MMC pojasnila, da si je za motiv grafita izbrala Marilyn Monroe, žensko, ki je vedno bila in vedno bo simbol lepote.

Sicer pa se vizažistka zadnje čase najbolj posveča svojemu "otroku" - lepotnem in izobraževalnem centru, v okviru katerega ženske, tako bodoče vizažistke kot "navadne ženske", uči, kako (se) ličiti, kako uporabljati barve, kako biti lepa. "Vsaka ženska je lahko lepa," je prepričana Vrhovnikova.

Ženske je preveč strah pudra
Ob tem pojasnjuje, da ženske največjo napako pri ličenju delajo, ker se bojijo pudra in ker jih je strah uporabljati barve, saj niso prepričane, kaj jim pristoji in tako dalje. "Veliko deklet se boji uporabiti puder, ker jih je strah, da bo sloj preveč debel, da ne bodo videti naravno, ampak na tržišču je toliko teh produktov, da jim lahko na teh tečajih svetujem, kaj uporabljati in česa ne."

Z Vrhovnikovo, ki je, kot je dejala, na odprtje salona povabila predvsem svoje prijatelje, se je odprtja veselila večina slovenske modne smetane.

Martina o napakah pri ličenju