Da'Vine Joy Randolph. Foto: AP
Da'Vine Joy Randolph. Foto: AP

Po zaporedju tihih in preloženih rdečih preprog lani med večmesečnimi stavkami v svetu Hollywooda je podelitev zlatih globusov zvezdnikom ponudila priložnost, da ponovno stopijo v soj modnih žarometov. Poleg tega, da slovesnost tradicionalno služi kot dobra napoved tudi za rezultate na oskarjih, so bili tako letos na preži tudi modni opazovalci, ki so bili pozorni na trende, ki bi lahko zaznamovali leto 2024.

 Julianne Moore. Foto: AP
Julianne Moore. Foto: AP
Sorodna novica Na Zlatih globusih dominirala Oppenheimer in Nasledstvo

Ker je bila Barbie letos nominirana za več zlatih globusov kot kateri koli drug film, osvojila pa ga je sicer v kategoriji za dobičkonosnost, ni presenetljivo, da je zvezda filma Margot Robbie prispela v obleki rožnate barve. To je sicer navdihnilo oblačilo barbike iz leta 1977, ki je znana tudi kot Barbie Superzvezdnica (Superstar Barbie). V rožnati je blestela tudi Jennifer Lopez.

Čeprav bi se pričakovalo, da bo zaradi Barbiemanije rožnata prevladovala v barvnem izboru večera, pa ni bilo tako – dominirala je predvsem rdeča. Rdeč klub so sestavljale tudi Florence Pugh in njena škrlatna obleka, bohotna živo rdeča obleka Heidi Klum, v svili je izstopala Selena Gomez, pridružile pa so se jim tudi Rachel Brosnahan, Danielle Brooks, Ayo Edebiri in Julianne Moore.

Tudi irski igralec Barry Keoghan je bil prav tako v rdeči barvi od glave do pet, John Krasinski je svoj rdeči suknjič kombiniral z vijoličastimi hlačami. V slednjo se je odela tudi Oprah Winfrey, ki se je tako oblekla v skladu z dramo The Color Purple, ki jo je koproducirala, poroča CNN.

Pedro Pascal z opornico, Rosamund Pike s tančico

Chris Perfetti. Foto: AP
Chris Perfetti. Foto: AP

Druge zvezde, kot so Emma Stone, Quinta Brunson in Taylor Swift, so se odločile, da se bodo kopale v bleščicah in tilu. Svojim oblekam so zvezdniki lesket prinesli tudi z broškami, kot so kozorog iz diamantov in rožnatih safirjev Keoghana in zlati broški Colmana Dominga.

Nekateri dodatki so bili sicer rojeni iz nuje. Pedro Pascal je namreč nosil temno opornico, ki se je ujemala z njegovo popolnoma črno obleko, Rosamund Pike pa je glave obračala s svojo čipkasto črno modno obleko, ki jo je združila s tančico čez obraz. Prejšnji mesec se je namreč poškodovala na smučanju, čeprav pa so se poškodbe že zacelile, se je v ta videz zaljubila.

Rosamund Pike. Foto: AP
Rosamund Pike. Foto: AP

Na ogled je bilo tudi veliko prosojnega blaga. Izstopalo je predvsem krilo Kate Beckinsale, Hannah Waddingham pa je zablestela v prosojni čipkasti obleki, eni od več elegantnih črnih večernih oblek večera.

Mnogi izmed najbolje oblečenih moških večera, vključno z nominirancem Andrewom Scottom, ki je pozornost pritegnil v popolnoma belem kompletu, so prekinili s konvencijo smokingov. Prevladovale so enobarvne moške obleke. S črtami in velikansko rožo sta komplete popestrila Tyler James Williams in Chris Perfetti.