Sodnik je Annin pas z lahkoto zaobjel z dlanmi. Foto: YouTube
Sodnik je Annin pas z lahkoto zaobjel z dlanmi. Foto: YouTube
Tyra Banks
Tyra je bila prvi temnopolta manekenka, ki se je pojavila na naslovnici znane revije Sports Illustrated. Foto: EPA

36-letna ameriška lepotica, nekdanja supermanekenka, ki je nato postala voditeljica zelo uspešne oddaje iskanja novih modelov America's Next Top Model, je zadnja leta veljala za zagovornico manekenk z oblinami. Posebej je navdušila ženske pred štirimi leti, ko je na opravljanje rumenih medijev, da je pridobila kar nekaj kilogramov, samozavestno odgovorila: "Poljubite mojo debelo r...!"

"Močnejša postava" je povprečno dekle
Še v začetku letošnjega leta je dejala: "Želim, da mlada dekleta spoznajo, da je tisto, kar v modnem svetu imenujejo 'močnejša postava', povprečna ameriška ženska. In da je ta ženska zdrava, v kondiciji in čudovita." A v zadnjih mesecih je očitno tudi Tyra podlegla modnim idealom, saj je na zadnjih fotografijah občutno vitkejša.

Tudi pred kratkim je ravnala povsem v nasprotju s svojim slovesom. V reklami za novo, že 15. sezono oddaje, so se namreč odločili pokazati 1,88 metra visoko in zelo vitko dekle z imenom Ann, ki ima neverjetno ozek pas - celo tako ozek, da ga je z dlanema lahko objel eden izmed članov žirije Miss J Alexander.

"Na njej je nekaj, kar mi je všeč!"
A Tyra nadobudnemu dekletu, ki si želi uspeti v modnem svetu, ni odčitala lekcije o zdravju in pretiranosti postave, ki je le malo več kot kost in koža, ampak je dahnila: "Na njej je nekaj, kar mi je všeč!" Pred tem je ob pogledu nanjo izbuljila oči in "zacvilila": "Imaš najožji pas na svetu! Poglejte to!"

Prav Tyra z drugimi sodniki v oddaji je pred dvema letoma zatresla modno sceno, ko je za zmagovalko serije izbrala plavolaso Whitney Thompson, ki je bila vse prej kot "suhica", saj je nosila konfekcijsko številko 40.

Crystal: Ne morejo mi vzeti toliko kilogramov
Pred kratkim so bili kritiki pretirane vitkosti na modnih stezah osupli tudi nad novo, povsem spremenjeno podobo najbolj znane manekenke močnejše postave Crystal Renn. Temnolasko, ki nosi številko oblek 42, so namreč uredniki neke revije tako retuširali, da je bila povsem neprepoznavna.

Nad to potezo je bila ogorčena tudi sama Britanka: "Z mojega telesa so vzeli okoli 15 kilogramov. Ko sem videla izdelek, nisem mogla niti spregovoriti. Ne razumite me narobe, menim, da je retuširanje oblika umetnosti. Če imam celulit, ga odstranite, a nikar z mojih stegen ne vzemite toliko centimetrov. Ne morem iz (britanske) številke 10 nenadoma postati številka 2. Zakaj bi morali vsi biti vitki?"