Laurenova oblačila so lahko tudi vaša, a zanje boste morali precej globoko seči v žep. Cena takšnega kompleta je 95 funtov. Foto: Ralph Lauren
Laurenova oblačila so lahko tudi vaša, a zanje boste morali precej globoko seči v žep. Cena takšnega kompleta je 95 funtov. Foto: Ralph Lauren

Ugledni ameriški modni oblikovalec oziroma njegovo podjetje bdi nad oblačili pobiralcev žogic in sodnikov na "sveti travi" od leta 2006, saj je takrat podpisal dolgoročno pogodbo s prireditelji ter postal uradni opremljevalec turnirja.

Brez vijoličaste in zelene ne gre
Od takrat so deklice in dečki, ki morajo čim bolj spretno, neopazno in čim hitreje pobirati in ponujati žogice igralcem ter igralkam, vsako leto nosili enaka oblačila. Tokrat pa so se odločili za spremembo, saj bodo pobiralci oblečeni v temnomodre kratke hlače oziroma krilce in prav takšno polomajico, na kateri sta dve diagonalni črti v tipičnih barvah turnirja - temnozeleni in vijoličasti. K popolni opremi sodijo še zapestni trak, kapica s ščitnikom, športni copati in nogavice.

Ralph Lauren in prireditelji, teniški klub All England Club, bodo sodelovali vse do leta 2015. "Wimbledon je eden najodmevnejših športnih dogodkov leta, zato smo izredno ponosni, da smo lahko del takšne tradicije in skupaj z njim pišemo zgodovino tenisa," je dejal podpredsednik modnega velikana David Lauren.

Boji na travnatih igriščih na obrobju Wimbledona bodo potekali med 20. junijem in tretjim julijem.