Revija Vogue je Agyness Deyn uvrstila med 30 top manekenk prejšnjega desetletja. Foto: EPA
Revija Vogue je Agyness Deyn uvrstila med 30 top manekenk prejšnjega desetletja. Foto: EPA
Agyness se je na presenečenje vseh letos poročila z Giovannijem Ribisijem. On je zaradi nje pustil svojo dolgoletno dekle. Foto: Twitter
V filmu Pusher. Foto: IMDB

A, kot poroča Daily Mail, se je 29-letna Agyness Deyn odločila, da je čas za upokojitev od kariere supermodela. Britanka je potrdila, da je "uradno" končala manekensko kariero in ga zamenjala za filmski svet, svojo veliko ljubeznen. Kot razlog je navedla razočaranost nad modno industrijo.
"Lahko bi rekli, da sem se uradno nehala ukvarjati z manekenstvom. Že dolgo časa nisem opravljala nobenih tovrstnih del. Mislim, da so se pred približno štirimi leti moji občutki do industrije začeli spreminjati," je povedala. "Nisem sovražila manekenstva, sem pa hrepenela po nečem drugem. Bila sem drugačna."

Agyness Deyn je bila oglas kampanj Anne Sui, Blugirl by Blumarine, Burberryja, Cacharela, Uniqla, Doc Martensa, Gianfranca Ferréja, Shiseida, Giorgia Armanija, Mulberryja, Paula Smitha, Reeboka in Vivienne Westwood. Ob tem je reklamirala dišave The Beat (Burberry), Gold (Giles Deacon), Ma Dame (Jean Paul Gaultier), Shiseido in House of Holland.

Leta 1983 rojeno Deynovo, ki je letos zaigrala v vlogi striptizete v filmu Nicolasa Windinga Refna Pusher (predelava klasike iz leta 1996), je z vsako novo vlogo bolj vleklo iz mode v film. Njena igralska pot se je začela leta 2010, ko je v Spopadu Titanov upodobila Afrodito. Lani smo jo lahko videli v vlogi bojevnice v videoglasbenem prvencu skupine Woodkid.

Po uspehu Pusherja je svoj debi na gledaliških odrih doživela z vlogo Paule v komediji Françoisa Archambaulta, The Leisure Society, za katero je prejela izjemne kritike.

Zakonsko življenje
Agyness, ki se je nedavno preselila v New York s soprogom, igralcem Giovannijem Ribisijem (37), s katerim se je nepričakovano poročila pred nekaj meseci (in od njega "posvojila" scientologijo), pravi, da ne obžaluje 10 let, ki jih je zaradi manekenskih poslov preživela s potovanji po svetu, saj so prav ta potovanja v njej porodila ustvarjalno željo po igranju.

"O moj bog, krasno je bilo. Stara 18 let, iz Manchestra, pa nenadoma dobim pred sebe ves svet - lahko sem potovala, spoznavala najrazličnejše ljudi in se potapljala v najrazličnejše kulture. Tako zabavno je bilo," je povedala za The New Review.
"Opazila me je manekenska agencija in dobila sem ogromno časa, 10 let, da sem odkrila, kaj si res želim v življenju, in to je igrati."