Sporni oglas , ki nas vabi na obisk Avstralije. Foto: Reuters
Sporni oglas , ki nas vabi na obisk Avstralije. Foto: Reuters
Sydneyjska opera
Ena glavnih avstralskih znamenitosti je Sydney s svojo opero. Foto: EPA

.

Po poročanju avstralske turistične organizacije so britanski oglaševalski regulatorji (BACC) prepovedali sporni oglas, namenjen pritegnitvi britanskih turistov v Avstralijo. Po odločitvi BACC bosta zdaj besedi "bloody hell" iz stavka Kje za vraga si? (Where the bloody hell are you?) izrezani iz vseh oglasov, predvajanih na britanskih televizijah.

Oglas je del nove 180 milijonov avstralskih dolarjev vredne kampanje, katere cilj je pritegniti čim več novih turistov predvsem Kitajce, Japonce, Indijce, Američane, Nemce in Angleže.

"Zahvaljujemo se britanskemu odboru za dodatno brezplačno reklamo in jih ob tem vabim, da preživijo "prekleto" dobre počitnice v Avstraliji, posebno še zdaj, ko gostimo igre Commonwealtha in konec leta, ko bo na vrsti Ashes - dvoboj Anglije in Avstralije v kriketu." je dejal Scott Morrison, direktor nacionalne turistične agencije. Vendarle je hkrati pozval odbor BACC-ja, naj še enkrat premisli svojo odločitev.

Baileyjeva: Odločitev je smešna!
Medtem ko je avstralska ministrica za turizem Fran Bailey dejala, da je odločitev "smešna", ker se bo neskrajšana različica oglasa še naprej nemoteno pojavljala v kinodvoranah, v tisku in na internetu. "Regulatorji so očitno izgubili stik z javnim mnenjem, sodeč po naših poprejšnjih raziskavah imajo Britanci radi naš robat smisel za humor. Odborniki so tudi izgubili svoj smisel za humor in to v deželi, ki je dala Bennyja Hilla in Monthyja Paytona." je še pristavila.

Nihče iz BACCja ni želel podati komentarja.