Na mostu Harbour si lahko na novoletni večer ogledate kar dva ognjemeta. Foto: EPA
Na mostu Harbour si lahko na novoletni večer ogledate kar dva ognjemeta. Foto: EPA

Če se odločite za praznovanje novega leta v Sydneyju, boste imeli 21 ur časa, da pridete do Honoluluja in tam ponovno odštevate. Avstralija je namreč ena prvih na svetu, ki vstopi v novo leto, Havaji pa so eni izmed zadnjih v vrsti.

Praznovanje novega leta v Sydneyju je vedno sprektakularno, najbolj priljubljeni mesti za praznovanje pa sta most Harbour in plaža Bondi. Vsako leto se z mostu zvrstita dva veličastna ognjemeta, eden ob 21.00 po krajevnem času, drugi pa ob polnoči. Na plaži Bondi pa novo leto vsakič znova pričaka več kot 15.000 ljudi.

Kmalu po prihodu novega leta v Avstraliji se morate usesti na letalo, ki vas popelje v Honolulu. Pot vam bo vzela okoli 9 in pol ur, kar pomeni, da vam ostane ravno dovolj časa, da si v baru v Honoluluju naročite pijačo in začnete odštevati.

Obstajajo tudi druge možnosti
Če ne želite novega leta preživeti ravno v Avstraliji in na Havajih, obstajajo tudi druge »dvojne možnosti«. Praznujete lahko na Novi Zelandiji in Tahitiju ali na Fidžiju in Samoi, saj med temi kraji obstajajo letalske povezave, ki bi vam to omogočile.