V Kranjski Gori obiskovalcev ne manjka. Foto: BoBo
V Kranjski Gori obiskovalcev ne manjka. Foto: BoBo

Ob mrzlem vremenu in nedavni snežni pošiljki na višje ležečih območjih bodo nekatera smučišča naposled le pognala tudi nove žičniške naprave. Na Arehu proge intenzivno zasnežujejo in napovedujejo, da bo do petka, 12. januarja, vse nared za odprtje. Smučarje vabijo, da se prvič letos spustijo po tej progi in prvič nasploh preizkusijo novo štirisedežnico Ruška.

Kot so še za STA sporočili iz mariborskega javnega podjetja Marprom, konec tedna prinaša novosti tudi na Mariborskem Pohorju, saj bo v petek in soboto med 18. in 21. uro na voljo nočna smuka z vrha do spodnje postaje sedežnice Sleme. V času nočne smuke bo Pohorska vzpenjača krožila neprekinjeno med 17.45 in 21.00.

Sorodna novica Zagon nove šestsedežnice odprl smučarsko sezono na Krvavcu

Glede na povečan obseg obratovanja bodo na smučišču Mariborsko Pohorje z Arehom v petek začele veljati tudi redne cene dnevnih smučarskih vozovnic.

Na Kopah odprtje dodatnih prog

Tudi na Kopah, kjer so tokratno smučarsko sezono v omejenem obsegu zagnali v začetku decembra lani, vreme te dni omogoča odprtje dodatnih prog. Tako bodo v petek premierno zagnali novi štirisedežnici Kopnik in Pahernik.

Hkrati bo od petka dalje potekala, kot navajajo na Kopah, največja nočna smuka v Sloveniji na kar petih progah, in sicer Sedlo, Pungart, Velika Kopa, Pahernik in Kopnik. Nočna smuka bo potekala med 18. in 21. uro.

Cerkno ima 30 centimetrov umetnega snega

Po večmilijonski celoviti obnovi žičniškega sistema ter vgradnji najsodobnejšega nadzornega sistema in krmiljenja v sodelovanju s tujimi strokovnjaki iz avstrijskega podjetja Doppelmayr se odprtja sezone veselijo tudi na najbolj priljubljenem družinskem smučišču v Sloveniji – Cerkno. Ta se v soboto, 13. januarja, delno odpira, trenutna snežna odeja meri do 30 centimetrov umetnega snega.

"Na letošnjo sezono smo se pripravljali z velikim zanosom," je dejal direktor Smučišča in term Hotela Cerkno Borut Pirih ter dodal, da sta zanimanje in pričakovanje veliko, predvsem med Slovenci in Hrvati, ki so njihovi najštevilčnejši gostje.

Smučišče naj bi tudi to sezono med vsemi velikimi smučišči v Sloveniji ohranil najnižjo ceno smučarske karte glede na razmerje med kakovostjo in ceno.

Večina večjih smučarskih središč v Sloveniji je v smučarsko sezono vstopila razmeroma optimistično, saj so konec lanskega leta po več letih suše zaključevali naložbe v skupni vrednosti 84 milijonov evrov. Te naložbe v devetih smučarskih centrih – Krvavec, Vogel, Velika planina, Cerkno, Golte, Rogla, Kope, Mariborsko Pohorje in Trije kralji – je gospodarsko ministrstvo podprlo z več kot 55 milijoni evrov.