Največje dolenjsko-belokranjsko smučišče Gače nad Črmošnjicami pri Semiču končno odpira svoja vrata. Po besedah vodje smučišča Boruta Koprivnika, naj bi jim zimske temperature omogočile zasnežiti progi B in Medo. "Debelina pripravljene proge je pol metra, kar bi, če ne bo nekih pretirano visokih temperatur, moralo zdržati do konca sezone," je upajoče povedal za STA.

Smučišče tako odpirajo v petek, 19. januarja, obratovalo bo od 9. do 16. ure. Delovali bosta vlečnici Medo in Gače 1 ter sedežnica Griče, na voljo bo tudi sankališče.

Smučarske vozovnice so glede na lani podražili za dva evra, še vedno pa je to smučišče po Koprivnikovem prepričanju najcenejše v Sloveniji. Dnevna vozovnica bo tako stala 26 evrov, na voljo bodo tudi ugodne vozovnice za družine ter tri in štiriurna vozovnica.

Glede na lani so še nekoliko izboljšali ponudbo smučarskih šol, saj bosta vseskozi postavljeni dve progi za otroke. Okrepili so tudi gostinsko ponudbo.

Na Gačah se sicer zaradi negotovih zimskih sezon zadnja leta vse bolj usmerjajo tudi v drugo medletno ponudbo – med drugim nameravajo zgraditi glamping, spomladi so odprli tudi pustolovski park.