Snežna idila na Veliki planini. Foto: BoBo
Snežna idila na Veliki planini. Foto: BoBo

Kot so sporočili z Velike planine, bo prva nihalka na planino odpeljala ob 8.00, sedežnica Šimnovec, vlečnica Zeleni rob ter otroška vlečnica Jurček pa bodo na smučišču delovale vsak dan med 8.30 in 15.30. V petek in soboto bo od 17. ure dalje organizirano nočno sankanje, za kar pa so, kot opozarjajo na Veliki planini, obvezne prehodne najave, mogoča je tudi rezervacija sani.

Uporaba žičniških naprav in prog bo skladno z veljavnimi ukrepi dovoljena le tistim, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Otroški zimski park, kjer bodo mogoči spusti s snežnimi tubami, pa bodo odprli v soboto.

Za celodnevno smučarsko vozovnico oziroma vozovnico za nočno sankanje bodo morali odrasli odšteti 17 evrov, otroci 10, družine pa 40 evrov. Vozovnica vključuje tudi povratno vožnjo z nihalko.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Trije kilometri smučarskih prog

Smučišče na Veliki planini se razprostira na višini od 1412 do 1666 metrov nadmorske višine in ponuja tri kilometre smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne. Ravno zaradi svojih terenov je Velika planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili.

Na Veliki planini bo na božični večer tradicionalna polnočnica, ki bo potekala v kapeli Marije Snežne, so še sporočili.

Večina preostalih smučarskih centrov – Rogla, Krvavec, Kope, Vogel, Kranjska Gora, Kanin, Golte, Cerkno in Pohorje – je svoja vrata že odprla.