Snoop Dogg, eden izmed Američanov, ki naj bi utelešali pojem 'kulskosti'. Foto: EPA
Snoop Dogg, eden izmed Američanov, ki naj bi utelešali pojem 'kulskosti'. Foto: EPA

Tako je vsaj pokazala mednarodna anketa na spletnem omrežju Badoo, v kateri je sodelovalo 30.000 ljudi iz 15 držav. Na vprašanje, kateri narod je najbolj "kul", so največkrat odgovorili z Američani. Med Evropejci so najbolj "kul" Španci, med Južnoameričani Brazilci, najmanj "kul" na svetu pa naj bi bili Belgijci.

Lloyd Price, vodja marketinga pri Badooju, je povedal, da, medtem ko v medijih slišim veliko o antiamerikanizmu, včasih pozabimo, da se ljudem po svetu Američani zdijo resnično "kul", saj so vendar tisti, ki so "izumili" pojem "kulskosti", in narod, ki ta pojem uteleša na številnih področjih: od glasbe, filmov in televizije do tehnologije. Seveda pa niso vsi Američani enako "kul": Snoop Dogg, Lady Gaga, Samuel L. Jackson, Johnny Depp in Quentin Tarantino, recimo, veljajo za bolj "kul" od drugih, je dodal.

Price nadaljuje, da se Amerika ponaša z najbolj "kul" voditeljem, Obamo, pa najbolj "kul" raperji in najbolj "kul" možem v tehnologiji, Stevom Jobsom z Appla, zaradi katerega še računalničarji veljajo za "kul" ljudi.

Francozi so se na lestvici "kulskosti" zavihteli nad Britance, Kanadčani pa nad Belgijce, kar je po pisanju Reutersa Kanadčanom morda v uteho, saj jih pogosto označujejo za resnično "nekul" narod.