Pokljuka je najbolj poznana po zimskih biatlonskih tekmah, turistov in obiskovalcev pa si želijo skozi vse leto. Foto: RTV SLO
Pokljuka je najbolj poznana po zimskih biatlonskih tekmah, turistov in obiskovalcev pa si želijo skozi vse leto. Foto: RTV SLO
Šport hotel
Prenova hotela se je vendarle začela, odprli ga bodo v prvi polovici decembra. Foto: RTV SLO

Dolga leta pogovorov z morebitnimi investitorji so namreč le obrodila sadove. Začela se je gradnja biatlonskega centra, sklad za razvoj Triglavskega narodnega parka pa je skupaj s partnerjem začel s celovito obnovo zanemarjenega Šport hotela na Pokljuki. Hotel, ki je bil zgrajen leta 1932, je zadnjo prenovo doživel pred 35 leti, zato je v zadnjem obdobju deloval z zmanjšano kapaciteto in zunaj kategorije za trženje, pojasnjuje prokurist družbe Šport hotel Pokljuka Jože Resman.

Z 1,6 milijona evrov vredno investicijo, ki jo v 25 odstotkih sofinancira evropski sklad za regionalni razvoj, se bo Šport hotel uvrstil v turistično kategorijo treh zvezdic. Skupaj bo hotel lahko sprejel 120 gostov, ki jim bosta na voljo tudi hotelska restavracija, lovska soba, klubski prostori in bar.

Prve goste naj bi prenovljeni hotel sprejel že za božič, dovolj gostov pa naj bi imeli prek celega leta. Največ gostov Resman pričakuje iz Italije in tudi slovenskega Primorja. Velik interes pa je tudi v skandinavskih državah in v Avstriji ter Rusiji, za katere je Pokljuka zanimiva predvsem kot mesto za priprave nordijskih športnikov.

Na Pokljuko vse dni v letu
Pokljuka je zanimiva destinacija v vseh letnih časih. Pozimi za športnike in rekreativce, saj ima 50 kilometrov urejenih tekaških poti, za otroke in začetnike pa je na voljo tudi smučišče. Spomladi je pravo izhodišče za hojo po brezpotjih in gorah ali za kolesarske ture, privlačna pa je tudi zaradi svoje flore na 1300 metrih nadmorske višine. Že dolgo časa Pokljuka privablja tudi nabiralce gozdnih sedežev, zlasti gobarje.

"Pokljuka je planota, ki je v slovenskem merilu zelo zaščitena, kar je prav. Prav pa je tudi, da se odpre ne samo Slovencem, ampak tudi turistom ter da predstavimo, da imamo to alpsko planoto, ki lahko ponudi vse, kar lahko ponujajo večje alpske dežele," meni Resman.